Σε πάνω από 650.000 ευρώ υπολογίζεται το παράνομο περιουσιακό όφελος για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνται για περισσότερους από 14 μήνες κι έχουν εμπλακεί σε τουλάχιστον 93 αγοραπωλησίες αρχαιοτήτων. Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν σήμερα σε επίσημες ανακοινώσεις που έγιναν στο Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού στην Πάτρα, όπου έχουν μεταφερθεί όσα εντοπίστηκαν και είναι τόσα, που τα αστυνομικά γραφεία θύμιζαν αίθουσες αρχαιολογικού μουσείου.

Έχουν συλληφθεί τα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος. Πρόκειται για έναν 69χρονο Έλληνα και την 51χρονη Γερμανίδα σύζυγό του, έναν 54χρονο πατέρα και τον 27χρονο γιο του και ακόμη δύο Έλληνες 53 και 38 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Όπως τονίστηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, σημαντικός στην υπόθεση υπήρξε ο ρόλος των ιδιοκτητών τεσσάρων οίκων δημοπρασίας του εξωτερικού που γνώριζαν τη δράση της σπείρας και είχαν άμεση επαφή με τους αρχηγούς της.

Τα κλεμμένα αρχαία διοχετεύονταν σε οίκους δημοπρασίας σε Αγγλία, Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για αρχαιότητες που χρονολογούνται από το 600 π.Χ. έως και το 1700 μ.Χ.

Στο σπίτι του αρχηγού της οργάνωσης, ο οποίος είχε συλληφθεί και πάλι το 1977 για το ίδιο αδίκημα,  έχουν βρεθεί παραστατικά από το 2006.

Πηγή: tempo24.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης