Εικόνες που πριν από λίγα χρόνια φάνταζαν αδιανόητες συναντώνται πλέον καθημερινά και σε σχολεία της Πάτρας, όπου το μόνο που… ευημερεί είναι η πείνα.

Η πιο πρόσφατη πράξη σε ένα έργο χωρίς τέλος και με πρωταγωνιστές κατά το πλείστον μικρούς μαθητές συνέβη το πρωί της περασμένης Τρίτης σε κεντρικό δρόμο της Οβρυάς, όταν ένας μαθητής του 2ου δημοτικού πηγαίνοντας στο σχολείο κατέρρευσε μπροστά στα μάτια άλλων μαθητών αλλά και γονέων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κοντά του έσπευσαν συμμαθητές του και οι συνοδοί τους, οι οποίοι του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες. Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, το παιδί είχε να φάει δύο ημέρες, καθώς οι γονείς του αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη για τη διατροφή της οικογένειας.

Ο διάλογος μεταξύ των γονέων και του παιδιού είναι αποκαλυπτικός του δράματος που περνά η οικογένειά του, καθώς σε ερώτηση εάν το πονάει κάτι και τι νιώθει η απάντηση που έδωσε ήταν σοκαριστική, αφού τους είπε πως έχει να φάει δύο ημέρες και ότι στο στόμα του έχει βάλει μόνο λίγο γάλα.

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων αποφάσισε να προχωρήσει στην αγορά τροφίμων, τα οποία με διακριτικό τρόπο θα δοθούν στην οικογένεια του αγοριού, οι γονείς του οποίου, πριν ξεσπάσει η κρίση, είχαν ένα καλό εισόδημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: patrastimes.gr
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης