Το προωθούμενο σχέδιο της κυβέρνησης για την απελευθέρωση των αδειών των περιπτέρων θέτει επί ποδός τον κλάδο στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή. Όπως εξηγεί στο thebest.gr, η πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαστών Περιπτέρων Αγγελική Καρπάνου, με αυτό το νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα να μπουν στον κλάδο τους μεγάλες εταιρείες που θα έχει ως αποτέλεσμα των αφανισμό των περιπτέρων με την μορφή οικογενειακής επιχείρησης, όπως τη γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Όπως αναφέρει θα μπορεί κάποιος από την Αθήνα να έρθει στην Πάτρα να πάρει κάποια περίπτερα και να φτιάξει.. «αλυσίδα». «Στο τέλος θα μας πουν να δουλέψουμε σε αυτά με 3,60», αναφέρει η κ. Καρπάνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου, από τα 250 περίπου περίπτερα, τα 100 έχουν μείνει ανοικτά, δηλαδή ρολά έχουν κατεβάσει περισσότερα από τα μισά, ενώ όσα ακόμα λειτουργούν είδαν τον τζίρο τους να πέφτει κατακόρυφα. «Η ρευστότητα είναι στο μηδέν, ούτε τσιγάρα, ούτε αναψυκτικά, ούτε παγωτά, αγοράζει πλέον ο κόσμος. Ό τζίρος από τα 1200 ευρώ , που ήταν η χειρότερη επίδοση τις καλές εποχές, σήμερα φτάνει στα 300», εξηγεί.

«Ο κλάδος δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στην απελευθέρωση και θα κινηθεί δυναμικά», τονίζει η κ. Καρπάνου.

Πηγή: thebest

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης