Σε ηλικία 90 ετών έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής του στούντιο ΑΤΑ, που μέχρι και σήμερα εξακολουθεί να δίνει το «παρών» στον χώρο της ελληνικής τηλεόρασης, Γιώργος Ράλλης.

Το στούντιο ΑΤΑ ιδρύθηκε το 1971 και σε αυτό γυρίστηκαν κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, μουσικές και ψυχαγωγικές εκπομπές, που σηματοδότησαν την έναρξη της ιδιωτικής τηλεόρασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, στο εν λόγω στούντιο έγιναν τα γυρίσματα περισσοτέρων από 5.000 επεισοδίων δημοφιλών τηλεοπτικών σειρών, όπως «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» με την Κάτια Δανδουλάκη, τον Ανδρέα Φιλιππίδη, τον Γιώργο Φούντα ως Παναγιώταρο, τη Γεωργία Βασιλειάδου, τον Νάσο Κεδράκα, τον Δήμο Σταρένιο, τον Αλέξη Γκόλφη και τον Λυκούργο Καλλέργη, ο «Γιούγκερμαν» σε σκηνοθεσία του μεγάλου Βασίλη Γεωργιάδη, με τον Αλέκο Αλεξανδράκη και τη Μιμή Ντενίση, «Οι Πάνθεοι» με την Κάτια Δανδουλάκη, «Εκείνες κι εγώ» με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα. Ακόμα, πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα των σίριαλ «Μαντάμ Σουσού» με την Άννα Παναγιωτοπούλου, «Οι Απαράδεκτοι» με τον αξέχαστο Βλάσση Μπονάτσο, «Οι τρεις χάριτες». Στις νεότερες παραγωγές του συγκαταλέγονται οι σειρές «Παρά πέντε», «Λατρεμένοι μου γείτονες», «Χαρά αγνοείται», «Ευτυχισμένοι μαζί», «L.A.P.D.».

«Ο ίδιος ο Ράλλης είχε αισθανθεί πως η ελληνική τηλεόραση έπρεπε να στραφεί στα μεγάλα έργα της λογοτεχνίας και της ιστορίας και μάλιστα σε μια εποχή πάρα πολύ δύσκολη» δήλωσε τηλεφωνικά στην τηλεόραση της ΝΕΤ ο σκηνοθέτης Κώστας Κουτσομύτης.

Τη σκυτάλη στη διαχείριση του στούντιο πήρε η Φρόσω Ράλλη, ενώ η κηδεία του Γιώργου Ράλλη θα τελεστεί την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου, στις 14.00 το μεσημέρι, από το νεκροταφείο Ερυθραίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΕΡΤ
Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης