Με τις έντονες διαμαρτυρίες δημάρχων της Περιφέρειας ΑΜΘ, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη όλων των τοπικών φορέων που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή την Παρασκευή με θέμα την πρόληψη των πυρκαγιών.

Στη σύσκεψη με θέμα τον σχεδιασμό και τις δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών, συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυαλιανίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά ωστόσο δημάρχων αλλά και φορέων της περιοχής επισημάνθηκαν για ακόμη μια φορά τα γραφειοκρατικά κωλύματα, η ανεπαρκής χρηματοδότηση αλλά και οι ελλείψεις σε προσωπικό, ενόψει και της αντιπυρικής περιόδου. Χαρακτηριστικά, τόσο ο δήμαρχος Δράμας κ. Κυριάκος Χαρακίδης όσο και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής τους επισήμαναν πως είναι αδύνατο να ανταπεξέλθουν στο τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών με κονδύλια ύψους 50.000-60.000 ευρώ.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εσωτερικών ζήτησε να του δοθούν καταγεγραμμένα όλα τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν και επισημάνθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ώστε αυτά να προωθηθούν στην Κυβέρνηση με στόχο την επίλυσή τους.

Ήδη από τις 11 Απριλίου του Υπ. Εσωτερικών έχει προχωρήσει στην έγκριση 920.000 ευρώ προς τους δήμους της Περιφέρειας ΑΜΘ για την κάλυψη αναγκών της αντιπυρικής περιόδου, με τις δασικές υπηρεσίες της Περιφέρεια να έχουν λάβει κονδύλι της τάξης των 350.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο, ενώ υπολείπεται ενίσχυση 300.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Αθανάσιος Καρούντζος, ο υπαρχηγός του πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Βασίλης Παπαγεωργίου, Δήμαρχοι της Περιφέρειας, οι εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Πηγή: thrakitoday
Επιμέλεια: Γεωργία Μανώλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης