Συνελήφθησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου, στα όρια του Νομού Φθιώτιδας με τον Νομό Καρδίτσας, από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Δομοκού, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, έξι Ρομά, ηλικίας 62, 36, 36, 34, 32 και 20 ετών, εις βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα διάπραξης διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, αστυνομικοί που εκτελούσαν περιπολία στην περιοχή εντόπισαν δύο αυτοκίνητα, ένα Ι.Χ.Φ. ιδιοκτησίας του ενός 36χρονου και ένα Ι.Χ.Ε. ιδιοκτησίας του 62χρονου, στα οποία επέβαιναν οι έξι δράστες, να κινούνται ύποπτα στην αγροτική οδό Μεταλλείων Ομβριακής – Ξυνιάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δράστες, αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των αστυνομικών, αγνόησαν σήμα τους να σταματήσουν τα οχήματά τους και ανέπτυξαν υπερβολική ταχύτητα, προκειμένου να αποφύγουν τον αστυνομικό έλεγχο.

Ακολούθησε καταδίωξη και τα αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στη διασταύρωση προς Αχλαδιά Σοφάδων Καρδίτσας. Από τον αστυνομικό έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο διαρρηκτικά εργαλεία.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι συλληφθέντες μετέβησαν από την περιοχή της Καρδίτσας στον Δομοκό Φθιώτιδας με σκοπό την κλοπή μετασχηματιστών του δικτύου της ΔΕΗ, έχοντας στην κατοχή τους πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, κατάλληλων για την αφαίρεση χαλκού από αυτούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, οι Αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο της συμμετοχής των δραστών σε περιπτώσεις κλοπής δεκατριών μετασχηματιστών δικτύου της ΔΕΗ, οι οποίοι αφαιρέθηκαν από αγροτικές περιοχές της Ξυνιάδας Δομοκού το τελευταίο διήμερο.

Κατασχέθηκαν τα δύο οχήματα ως μέσα διάπραξης παράνομων ενεργειών, τα διαρρηκτικά εργαλεία καθώς και πέντε κινητά τηλέφωνα.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Δομοκού.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης