Για κακούργημα διώκεται ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ και νυν γενικός διευθυντής της Super League Βασίλης Γκαγκάτσης για το ένα εκατομμύριο ελβετικά φράγκα που προορίζονταν για την ανακατασκευή σταδίου που είχε καταστραφεί στις πυρκαγιές της Ηλείας, αλλά χαρίστηκε ως δώρο στο Ρεχάγκελ.

Τα ποσό αυτό μάλιστα είχε δοθεί από το διεθνούς φήμης πρώην ποδοσφαιριστή Μισέλ Πλατινί και την UEFA ως οικονομική ενίσχυση για τις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας,  με σκοπό μεταξύ άλλων και την ολοκλήρωση των έργων ανακατασκευής σταδίου που είχε καεί στη φονική πυρκαγιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα χρήματα ωστόσο, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του κ. Γκαγκάτση ουδέποτε …ταξίδεψαν για την Ηλεία, αφού κατέληξαν σε λογαριασμό του πρώην προπονητή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Όττο Ρεχάγκελ ως bonus. Σύμφωνα δε με το εισαγγελικό πόρισμα, δόθηκαν χωρίς να προκύπτει από καμία συμβατική υποχρέωση η αναγκαιότητα καταβολής του ποσού αυτού στον προπονητή.

Η καταγγελία που έκανε πριν από 7 χρόνια Ελληνοαμερικάνος κάτοικος των πυρόπληκτων περιοχών, μόλις διαπίστωσε ότι τα χρήματα άλλαξαν πορεία και δεν κατέληξαν στο σκοπό για τον οποίο είχαν δοθεί, έφερε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα.

Τελικά, η Εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του κ. Γκαγκάτση για απιστία σε βαθμό κακουργήματος με τις διατάξεις του νόμου περί διαφθοράς και σύντομα αναμένεται να κληθεί σε απολογία από ανακριτή διαφθοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης