Οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στον Πειραιά, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για τον έλεγχο παραβάσεων σχετικών με τη διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων, καθώς και με τη φορολογική, εργατική και υγειονομική νομοθεσία. 

Στο πλαίσιο των ταυτόχρονων και συγκροτημένων ελέγχων, με τη συνδρομή και αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., εντοπίστηκαν τρία (3) καταστήματα, που λειτουργούσαν ως «μίνι καζίνο», όπου συνελήφθησαν δεκαεπτά (17) άτομα, ημεδαποί και αλλοδαποί, κατηγορούμενοι μεταξύ άλλων, για παράβαση του νόμου περί παιγνίων, στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος, ανασφάλιστη εργασία και άλλες παραβάσεις της φορολογικής, εργατικής και υγειονομικής νομοθεσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα:

1. Σε κατάστημα – καφετερία, με προσφορά υπηρεσιών διαδικτύου, συνελήφθησαν ένας 50χρονος ημεδαπός, ως υπεύθυνος λειτουργίας του καταστήματος, μία 22χρονη αλλοδαπή, υπάλληλος και ένας 63χρονος αλλοδαπός παίκτης, κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για παράβαση του νόμου περί παιγνίων, παράβαση του νόμου για προστασία του ατόμου από επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος, πιστοποιητικού υγείας του υπευθύνου, καθώς και άδειας εργασίας της υπαλλήλου.

Επιπλέον, διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας (ανασφάλιστη εργασία, μη ύπαρξη ταμειακού μηχανισμού και αντίστοιχων βιβλίων, στέρηση βιβλιαρίου συντήρησης Φ.Τ.Μ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– είκοσι τρεις (23) ηλεκτρονικοί υπολογιστές πλήρεις,
– δύο (2) τηλεοράσεις με αντίστοιχες κεντρικές μονάδες
– δέκα (10) κάμερες παρακολούθησης χώρων
– ένα (1) καταγραφικό κάμερας
– δύο (2) κεντρικές μονάδες
– ένα (1) μπουτόν απενεργοποίησης των Η/Υ και
– το χρηματικό ποσό των τριάντα (30) ευρώ

Το κατάστημα είναι ιδιοκτησίας 74χρονου ημεδαπού, ο οποίος αναζητείται για να συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου.

2. Σε κατάστημα – επιχείρηση αναψυχής με παροχή υπηρεσιών διαδικτύου, συνελήφθησαν ένας 34χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης του καταστήματος, ένας 57χρονος ημεδαπός, ως υπεύθυνος του καταστήματος, μια 27χρονη ημεδαπή υπάλληλος και μια 33χρονη ημεδαπή παίκτρια, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί παιγνίων, καθώς και στέρηση πιστοποιητικού υγείας και άδειας εργασίας του υπευθύνου.

Επιπλέον, διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας (ανασφάλιστη εργασία, έλλειψη ειδικού βιβλίου καταγραφής νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού, μη έκδοση παραστατικού -αποδείξεων).

Στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– οκτώ (8) ηλεκτρονικοί υπολογιστές πλήρεις,
– το χρηματικό ποσό των εκατό (100) ευρώ.

3. Σε κατάστημα καφέ – κυλικείο, συνελήφθησαν ένας 46χρονος ημεδαπός, ως υπεύθυνος λειτουργίας του καταστήματος, μια 24χρονη αλλοδαπή, υπάλληλος καθώς και οχτώ παίκτες, ημεδαποί και αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για παραβάσεις του νόμου περί παιγνίων και του νόμου για προστασία του ατόμου από επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Επιπλέον, διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας (ανασφάλιστη εργασία, έλλειψη βιβλιαρίου ταμειακής μηχανής και μη επίδειξη βιβλιαρίου συντήρησης Φ.Τ.Μ).

Στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– τριάντα οκτώ (38) ηλεκτρονικοί υπολογιστές πλήρεις με δύο (2) κεντρικές μονάδες
– δύο (2) τηλεοράσεις
– δύο (2) κάμερες παρακολούθησης χώρων
– τρεις (3) κεντρικές μονάδες και
– το χρηματικό ποσό των εκατό ογδόντα (180) ευρώ

Αναζητείται ο 74χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος έχει και το πρώτο κατάστημα.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Τα κατασχεθέντα χρηματικά ποσά θα αποσταλούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ τα κατασχεθέντα αντικείμενα θα παραδοθούν στην Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών (πρώην Ο.Δ.Δ.Υ.) για φύλαξη. Επιπλέον, για τις φορολογικές παραβάσεις συντάχθηκαν σχετικές εκθέσεις και θα υποβληθούν στην αρμόδια εφορία Πειραιά.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης