Ορατός είναι ο κίνδυνος της καταστροφής για ένα σπίτι στο Σκεπαστό Πρέβεζας, αφού κομμάτι γη μήκους περίπου 15 μέτρων υποχώρησε και το κτίσμα βρέθηκε στο κενό. Παράλληλα, κίνδυνο διατρέχουν και τα υπόλοιπα σπίτια που βρίσκονται στο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το φαινόμενο παρουσιάστηκε πριν από 10 μέρες περίπου, ενώ έγινε πιο έντονο το περασμένο Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου. Τότε αποκόπηκε μεγάλο μέρος του εδάφους, με αποτέλεσμα μέρος του κτίσματος να βρίσκεται πλέον κυριολεκτικά στον αέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την κατολίσθηση παρασύρθηκαν, εκτός από ελιές και άλλα δέντρα της αυλής του σπιτιού, κολόνες της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, γεγονός που δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα στα δίκτυα. Η ΔΕΗ αποκατέστησε τη βλάβη άμεσα, όμως μία εβδομάδα μετά περισσότερες από επτά οικογένειες παραμένουν χωρίς τηλεφωνική σύνδεση.

Το σπίτι που κινδυνεύει άμεσα να βρεθεί στο κενό είναι ιδιοκτησίας ομογενή, ο οποίος ζει και εργάζεται στο εξωτερικό. Χτίστηκε με τους κόπους και τον ιδρώτα μιας ολόκληρης ζωής στην ξενιτιά, και τώρα κινδυνεύει να καταστραφεί. Οι συγγενείς του ιδιοκτήτη κατάφεραν με κίνδυνο της ζωής τους να μπουν στο σπίτι και τουλάχιστον να απομακρύνουν έπιπλα και άλλα αντικείμενα από το εσωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κάθε στιγμή και ειδικά το βράδυ βγαίνουμε με τους φακούς για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται» αναφέρει ένας γείτονας, ενώ τονίζει ότι ο φόβος είναι καθημερινός, αφού η κατολίσθηση μπορεί να επηρεάσει και τα γύρω σπίτια. Στο σημείο κάθε λεπτό παρουσιάζεται πτώση χωμάτων και είναι εμφανές ότι μεγάλες ποσότητες νερού που έρχονται από το βουνό περνάνε κάτω από τον δρόμο (την Παλαιά Εθνική Οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας) και καταλήγουν στο σημείο της κατολίσθησης.

Τα μηνύματα, βέβαια, δεν είναι αισιόδοξα: ο ειδικός τον οποίο κάλεσε συγγενής του ιδιοκτήτη του σπιτιού, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση, είπε ότι τίποτε δεν μπορεί να γίνει στην παρούσα φάση…

Μέχρι στιγμής και περίπου δέκα μέρες μετά, δεν έχει γίνει καμία κίνηση από την πλευρά του Δήμου ή της Περιφέρειας.

Eπιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Πηγή: pamepreveza

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης