Υπογράφηκε σήμερα η προγραμματική σύμβαση για τη μελέτη του παραλιακού μετώπου, από τον δήμαρχο, Βασίλη Λαμπρινό και τον αντιπρόεδρο του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας (ΕΙΤΕ) και διευθυντή του Ινστιτούτου Υπολογιστικών Μαθηματικών, Βασίλη Δούλη.

Η μελέτη, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί σ’ ένα χρόνο, στοχεύει στην προστασία των Ενετικών Τειχών και των παραλιακών περιοχών από το φρούριο του Κουλέ μέχρι το Παγκράτιο Στάδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος έκανε λόγο για μια σημαντική μελέτη η οποία θα καταγράψει τον κυματισμό στην περιοχή, το βάθος και τη μορφολογία του βυθού και θα βοηθήσει σημαντικά στην προστασία των Τειχών και του παραλιακού μετώπου.

Εξάλλου, ο αντιπρόεδρος του ΕΙΤΕ, εξέφρασε τη χαρά του για τη συνεργασία του δήμου Ηρακλείου με το ΕΙΤΕ, που επεκτείνεται και σε άλλους τομείς, σημειώνοντας, ότι το Ινστιτούτο Υπολογιστικών Μαθηματικών και ειδικά το εργαστήριο Παράκτιας Έρευνας, θα προχωρήσει στην εκπόνηση της μελέτης στην οποία πέρα από τα στοιχεία που θα συλλέγουν θα προτείνονται και τεκμηριωμένες λύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης