Με προκλητική επιείκεια έκρινε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Αιγαίου τον κατηγορούμενο Μάριο – Σωσίπατρο Αντωνόπουλο, δολοφόνο του Αυστραλού Ντουζόν Ζαμίτ, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 2 Αυγούστου του 2008, μετά από τον άγριο ξυλοδαρμό του στη Μύκονο στις 28 Ιουλίου 2008.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δολοφόνος γλύτωσε την ισόβια κάθειρξη. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Αντωνόπουλο για τις κατηγορίες της πρόκλησης θανατηφόρων σωματικών βλαβών και της παράνομης οπλοχρησίας και τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 22,5 ετών.

Κάτι που σημαίνει ότι θα μείνει λιγότερα χρόνια στη φυλακή και ότι, εάν δείξει την απαιτούμενη καλή διαγωγή, θα αποφυλακιστεί νωρίτερα. Ο εισαγγελέας της έδρας, από την πλευρά του, είχε προτείνει την καταδίκη του πορτιέρη σε ποινή φυλάκισης 27 ετών.

Οι δύο εκ των τριών ενήλικων συνεργών του Αντωνόπουλου κρίθηκαν ένοχοι για άμεση συνέργεια στη δολοφονία. Το δικαστήριο καταδίκασε τον Γ. Χατζηιωάννου (48χρονο υπάλληλο ασφαλείας) σε ποινή κάθειρξης 8,3 ετών και τον Δ. Βαρώνο σε 7,5 έτη, ενώ απάλλαξε από τις κατηγορίες τον Σ.Δ, ιδιοκτήτη του μπαρ.  Τελικά, όμως, ο Χατζηιωάννου και ο Βαρώνος αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, αφού το δικαστήριο δέχθηκε η έφεση που υπέβαλαν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ικανοποίησή του για τις ποινές που πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας εξέφρασε στη zougla.gr ο δικηγόρος της οικογένειας Ζαμίτ, Αλέξης Κούγιας.

Ο Αντωνόπουλος, το βράδυ της 28ης Ιουλίου 2008, με συνεργούς τρεις υπαλλήλους (ένας εκ των οποίων είναι ανήλικος) και τον ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου στο οποίο διασκέδαζε, επιτέθηκε σε μια παρέα ξένων, χρησιμοποιώντας πτυσσόμενο μεταλλικό ρόπαλο που έφερε μαζί του παράνομα. Με το κλομπ ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον νεαρό Αυστραλό, χτυπώντας τον στο κεφάλι, επί του δρόμου έξω από το μπαρ Tropicana.

Ο 20χρονος Ντούζον ΖαμίτΟ Ντουζόν έχασε τις αισθήσεις του, καθώς μεταφερόταν στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου. Κλινικά νεκρός, μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο και εν συνεχεία στο Ερρίκος Ντυνάν.

Μερικές μέρες μετά και, αφού πήρε την απόφαση ο πατέρας του, Όλιβερ Ζάμιτ, ο 20χρονος νεαρός, αποσυνδέθηκε, στις 2 Αυγούστου 2008, από τα μηχανήματα που τον υποστήριζαν και τον κρατούσαν στη ζωή.

Ο τραγικός πατέρας, συντετριμμένος από την απώλεια του γιου του, βρήκε παρ’ όλα αυτά το κουράγιο να δωρίσει την καρδιά του παιδιού του στον καρδιοπαθή Κώστα Γριμπίλα, ο οποίος ανέμενε να βρεθεί συμβατό με αυτόν μόσχευμα, προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευσης καρδιάς. Όργανα του Ζάμιτ πήραν άλλοι τρεις συνάνθρωποί μας.

Ο ανήλικος συνεργός θα δικαστεί στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων στη Σύρο κεκλεισμένων των θυρών.

Διαβάστε επίσης:

«Όχι» του Άρειου Πάγου στα ελαφρυντικά για το φόνο του Ντουζόν Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2009

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης