Νέα τριήμερη απεργία για Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή έχουν εισηγηθεί στην ομοσπονδία τους οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι αύριο θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση προκειμένου να εξετάσουν την πρόταση των πέντε σημείων του υπουργείου Παιδείας για τη διοικητική αναδιάρθρωση των πανεπιστημίων.

Η σημερινή γενική συνέλευση του συλλόγου ακυρώθηκε, μετά την προσφυγή του Δημοσίου στη δικαιοσύνη, με το αίτημα να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η 48ωρη απεργία που πραγματοποιούν οι υπάλληλοι σήμερα και αύριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γενική συνέλευση πραγματοποιούν αύριο και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΜΠ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους σε ό,τι αφορά τις κινητοποιήσεις τους.

Εν τω μεταξύ, θετικές έκρινε τις προτάσεις του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου για τη διοικητική αναδιάρθρωση των πανεπιστημίων, η Σύγκλητος του πανεπιστημίου Αθηνών, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση.

Η Σύγκλητος επανέλαβε εξ άλλου τη σταθερή της θέση να επαναλειτουργήσει πλήρως το Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ ζητεί:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

* Επιστροφή του διοικητικού προσωπικού στις θέσεις του προκειμένου να λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο σε όλο του το εύρος.

* Ανάκληση της παραπομπής στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο των μη απογραφέντων διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, με άμεση Υπουργική Απόφαση που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.

* Αναμοριοδότηση από το αρμόδιο Ειδικό Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο των απογραφέντων διοικητικών υπαλλήλων ύστερα από ταυτοποίηση των στοιχείων τους από την αρμόδια Διεύθυνση Διοικητικού του Πανεπιστημίου

* Διευθέτηση του ζητήματος των διοικητικών υπαλλήλων που κατέχουν τα σχετικά προσόντα να ενταχθούν σε θέσεις της κατηγορίας Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ).

* Δημιουργία οργανικών θέσεων στο πλαίσιο του υπό κατάρτιση Οργανισμού του ΕΚΠΑ, προκειμένου να καλυφθούν από διοικητικούς υπαλλήλους οι οποίοι έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας

* Μέριμνα της Συγκλήτου, ώστε έως την τελική διευθέτηση του θέματος των διαθεσιμοτήτων, να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες του ΕΚΠΑ, μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ), από κονδύλια τα οποία θα διεκδικήσει το Πανεπιστήμιο από το Υπουργείο Παιδείας.

Το υπουργείο από την πλευρά του χαιρέτισε την απόφαση της Συγκλήτου και διαβεβαίωσε ότι δεν θα χαθεί το εξάμηνο, υπό την προϋπόθεση ότι θα ανοίξει το πανεπιστήμιο.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης