Συνολικά 397 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν το βράδυ του Σαββάτου στο επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας με το πλοίο της γραμμής «Νήσος Μύκονος», που εκτελεί το δρομολόγιο Χίος, Μυτιλήνη, Λήμνος. Εξ αυτών, οι 370 είναι Σύροι, οι 23 Ιρακινοί και οι 4 Παλαιστίνιοι.

Από τους παραπάνω, 174 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν αμέσως στο άτυπο κέντρο φιλοξενίας που ξεκίνησε να λειτουργεί στη Δράμα, από τα μέσα της εβδομάδας, σε κτήριο εντός της Βιομηχανικής Περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υπόλοιποι 224 επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία που διανυκτέρευσαν στον κόμβο των διοδίων της Μουσθένης επί της Εγνατίας Οδούς, και σήμερα νωρίς το πρωί μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας που λειτουργεί στο Κιλκίς. Η διανυκτέρευση εντός των λεωφορείων κρίθηκε αναγκαία, καθώς οι πρόσφυγες έπρεπε να φθάσουν πρωινές ώρες στην πόλη, ώστε να μπορέσουν να τακτοποιηθούν εκεί για όσο χρονικό διάστημα κριθεί απαραίτητο να παραμείνουν.

Μετακινήσεις προσφύγων και μεταναστών στη Χαλκιδική

Την ίδια στιγμή, περίπου 3.095 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, ενώ εντός της ημέρας 20 πούλμαν αναμένεται να παραλάβουν περίπου 1.000 ανθρώπους προκειμένου να τους μεταφέρουν σε κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στη Ριτσώνα Χαλκίδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλοί από τους μετανάστες και πρόσφυγες έχουν καταλύσει σε σκηνές, ενώ και σήμερα εθελοντικές οργανώσεις μαζί με τον Ερυθρό Σταυρό διένειμαν ξηρά τροφή.

Όπως έγινε γνωστό από το Λιμενικό Σώμα, σήμερα δεν πρόκειται να καταπλεύσουν πλοία με μετανάστες και πρόσφυγες από τα νησιά του Αιγαίου στο λιμάνι του Πειραιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης