Διαδικτυακή πρωτοβουλία που φέρει τον τίτλο «Κίνηση Φοιτητών για Ανοιχτές Σχολές» εγκαινίασε η φοιτητική παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τη συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών με αίτημα να ανοίξουν άμεσα οι σχολές.

Όπως σημειώνεται στον ιστότοπο της Κίνησης, «εδώ και πέντε βδομάδες, η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση βρίσκεται σε διαρκή αναβρασμό», ενώ «για ορισμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, όπως το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ τα οποία βρίσκονται σε τέλμα, ο χρόνος έχει σταματήσει στις 10 Σεπτεμβρίου», εξαιτίας της απόφασης των διοικήσεων των ιδρυμάτων για αναστολή της λειτουργίας αλλά και των συνεχιζόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων των διοικητικών υπαλλήλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κανονικά, οι εξεταστικές θα έπρεπε να έχουν τελειώσει. Αντί για αυτό, δεν ξέρουμε αν θα δώσουμε μαθήματα και πότε. Κανονικά, οι πρωτοετείς φοιτητές θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα. Αντί για αυτό, δεν γνωρίζουν πότε θα γίνουν οι εγγραφές τους στις σχολές», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο και προστίθεται ότι «η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο».

«Μπορεί το δικαίωμα στην απεργία να είναι ιερό, αλλά το δικαίωμα για ελεύθερη πρόσβαση στη Παιδεία είναι αδιαπραγμάτευτο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Επίσης τονίζεται ότι «τα πανεπιστήμια είναι χώρος ακαδημαϊκής δραστηριότητας και όχι εργαλείο για πολιτικά παιχνίδια». «Από τη στιγμή που κάποιοι κάνουν ελέγχους στις εισόδους και δεν μας αφήνουν να μπούμε στις σχολές ώστε να έρθουμε σε επαφή με τους συμφοιτητές μας και να εκφράσουμε εκεί την άποψή μας, σας καλούμε όλους να συμμετέχετε σε αυτήν την διαδικτυακή κίνηση», συνεχίζει, ζητώντας από όσους «βρίσκονται στη μέση μιας κατάστασης που δεν δημιούργησαν» να υπογράψουν τη σχετική αίτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, σκοπός είναι να δοθεί η ευκαιρία σε χιλιάδες φοιτητές και τις οικογένειές τους που παραμένουν μετέωροι εξαιτίας της κατάστασης, να απαιτήσουν ανοιχτές σχολές και ομαλή λειτουργία των ιδρυμάτων.

Η πρωτοβουλία αυτή, προσθέτει, υλοποιείται μέσα από διαδικτυακή πλατφόρμα, αφού πολλοί φοιτητές από την επαρχία έχουν επιστρέψει στις πόλεις τους και δεν μπορούν να εκφράσουν την άποψή τους ενώ οι συλλογικές διαδικασίες των φοιτητικών συλλόγων δεν πραγματοποιούνται, αφού κάποιοι διεξάγουν ελέγχους στις εισόδους των Πανεπιστημίων και δεν αφήνουν τους φοιτητές να εισέλθουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης