Αλλάζει από τη Δευτέρα το σκηνικό του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά την ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, τις ισχυρές καταιγίδες αλλά και τις έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο προειδοποιώντας για επιδείνωση του καιρού από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας ενώ τα φαινόμενα θα κορυφωθούν κατά την διάρκεια της ημέρας και θα συνεχιστούν και την Τρίτη.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις τις Ε.Μ.Υ τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Τα καιρικά φαινόμενα δεν θα είναι έντονα στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το απόγευμα όμως και από τα δυτικά και βόρεια, βαθμιαία ο καιρός θα καλυτερεύσει , με τις καταιγίδες να περιορίζονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν βόρειοι από 6 έως 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα υποχωρήσει 4 έως και 7 βαθμούς κελσίου.

Για την Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει αρχικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Από τις μεσημεριανές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Στα ηπειρωτικά της χώρας, τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί.

Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση από την Τετάρτη, με την θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο και τους ανέμους να εξασθενούν ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι καλός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης