Έκκληση σε φορείς και ιδιώτες τόσο εντός όσο και εκτός του νομού Ρεθύμνου για τη δημιουργία δύο δανειστικών σχολικών βιβλιοθηκών, απηύθυνε ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής και αντιδήμαρχος του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

«Η διαπίστωση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε πρόσφατη συνεδρίαση, ότι οι 265 μαθητές που φοιτούν στο Λύκειο Σπηλίου και στα Γυμνάσια Κοξαρέ και Σπηλίου και κατοικούν διασκορπισμένοι στο σύνολο σχεδόν των οικισμών του Δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνης, στερούνται της δυνατότητας να έχουν πρόσβαση σε κάποια κοντινή βιβλιοθήκη με ποιοτικό εξωσχολικό βιβλίο ανάλογο της ηλικίας και του ενδιαφέροντος των παιδιών, μας υποχρεώνει, μη έχοντες άλλη επιλογή, ν’ απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους συντοπίτες μας Αηβασιλιώτες, Ρεθεμνιώτες και Κρήτες ώστε να συνδράμουν σε μια κοινή προσπάθεια προκειμένου να δημιουργήσουμε δύο σχολικές δανειστικές βιβλιοθήκες, με αξιοπρεπή αριθμό βιβλίων για την κάθε μία απ’ αυτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη θα είναι στο Γυμνάσιο Κοξαρέ και η άλλη στο Σπήλι, που θα είναι κοινή για το Γυμνάσιο και το Λύκειο και οι οποίες θα λειτουργούν εντός των προαναφερόμενων σχολικών μονάδων και στα πλαίσια των σχολικών δραστηριοτήτων. Επιθυμία μας είναι να τις εμπλουτίσουμε με σύγχρονο ποιοτικό λογοτεχνικό και επιστημονικό βιβλίο, σχολικά βοηθήματα και βιβλία τοπικού ενδιαφέροντος», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Απευθυνόμαστε σε όσους καλοπροαίρετα ενστερνίζονται και υιοθετούν την ιδέα αυτή και τους καλούμε να συνδράμουν με τους εξής συγκεκριμένους τρόπους:

α. Δωρεά από τους συντοπίτες μας Ρεθεμνιώτες και Κρήτες πνευματικούς δημιουργούς, με την παράκληση να δωρίζουν από δύο αντίτυπα για κάθε τους έκδοση.
β. Δωρεά βιβλίων με τις παραπάνω προδιαγραφές από εκδοτικούς οίκους, βιβλιοπωλεία, αλλά και ιδιώτες.
γ. Με επώνυμες καταθέσεις χρηματικών ποσών στο λογαριασμό που διατηρεί η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αγίου Βασιλείου στην Τράπεζα Πειραιώς – ΑΤΕ (αριθ. Λογαριασμού 16703002035 39 και ΑΦΜ 997429024) από ιδιώτες, από φορείς, είτε στα πλαίσια κάποιου κοινωνικού γεγονότος (αντί στεφάνου ή μνημοσύνου κλπ.).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως παραλήπτης δεμάτων με βιβλία ορίζεται ο διευθυντής του Γυμνασίου Σπηλίου κ. Ευάγγελος Βασσάλος, στην Ταχυδρομική Διεύθυνση (Γυμνάσιο Σπηλίου, 740 53 Σπήλι Ρεθύμνου)», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: cretalive.gr
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης