Μια ανάσα πριν από το ρεκόρ των 2 εκατομμυρίων τουριστών βρίσκεται η Ρόδος, καθώς η εφετινή περίοδος τερματίζεται σταδιακά και «κλείνει» με αύξηση, το τελικό ποσοστό της οποίας θα διαμορφωθεί τον μήνα που διανύουμε.

Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, η τουριστική κίνηση του εννιαμήνου που κατέγραψε αύξηση σε ποσοστό 3,65% είναι ενδεικτική του πώς εξελίχθηκε η εφετινή τουριστική περίοδος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τα απολογιστικά στοιχεία του διαστήματος Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου προκύπτει ότι επισκέφθηκαν αεροπορικώς τη Ρόδο συνολικά 1.966.279 τουρίστες, ενώ το ίδιο διάστημα πέρυσι ο αριθμός τους είχε ανέλθει σε 1.897.013 άτομα. Δηλαδή το εννεάμηνο καταγράφηκαν 69.266 περισσότεροι τουρίστες.

Μία σύγκριση με το ίδιο διάστημα για το έτος 2015 δείχνει ότι η αύξηση είναι πολύ μεγαλύτερη, καθώς φτάνει το 11,95%, ποσοστό που μεταφράζεται σε 209.914 περισσότερους τουρίστες. Το αντίστοιχο εννεάμηνο πριν από δύο χρόνια είχαν επισκεφτεί τη Ρόδο 1.756.365 τουρίστες.

Στην πρώτη πεντάδα της κατάταξης βρίσκονται η Αγγλία, που καταλαμβάνει την πρώτη θέση έχοντας καταγράψει για ακόμη μία χρονιά αύξηση και μάλιστα σε διψήφιο ποσοστό, η Γερμανία, που εξακολουθεί να παραμένει σταθερά στη δεύτερη θέση και η οποία επίσης σημείωσε και εφέτος αύξηση, και η Σουηδία που σταθερά κρατά την τρίτη θέση εφέτος και εκείνη με αυξητικό ποσοστό. Την τέταρτη θέση καταλαμβάνει η Ρωσία με μεγάλες απώλειες και για εφέτος, ενώ στην πέμπτη βρίσκεται η Ιταλία, η οποία επίσης σημείωσε αύξηση σε μικρότερο όμως ποσοστό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη δεκάδα συμπληρώνουν το Ισραήλ, αγορά που εφέτος επίσης δεν πήγε καλά σημειώνοντας διψήφιο ποσοστό μείωσης, η Πολωνία, η οποία αύξησε τη δύναμή της με αρκετά υψηλό ποσοστό, η Γαλλία που κινήθηκε περίπου στα περσινά επίπεδα, η Δανία το ίδιο, και τέλος η Νορβηγία, η οποία κατέγραψε εφέτος μείωση.

Στα αξιοσημείωτα της εφετινής τουριστικής περιόδου θα πρέπει να εντάξουμε τη… βουτιά των Ουκρανών τουριστών, τη σχεδόν μηδαμινή τουριστική κίνηση από την Ισπανία, το μεγάλο ποσοστό πτώσης της ρωσικής αγοράς, την κατακόρυφη αύξηση των Τσέχων και Εσθονών τουριστών και αντιθέτως την κατακόρυφη πτώση των Ρουμάνων. Επίσης, εφέτος δεν είχαμε καθόλου Ιορδανούς τουρίστες.

Πηγή: rodiaki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης