Αποφασισμένη η ΠΟΕΔΗΝ να μην επιτρέψει την ακόμη μεγαλύτερη καταβαράθρωση της δημόσιας υγείας μέσω της απόφασης της κυβέρνησης να κλείσει νευραλγικής σημασίας νοσοκομεία, έχει προγραμματίσει για αυτή την εβδομάδα σειρά δράσεων, αντιτιθέμενη στην μνημονιακή λογική που θέλει τα νοσοκομεία ως κοινές εμπορικές επιχειρήσεις.

Αναλυτικά…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για σήμερα Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις στα Νοσοκομεία Δυτικής Αττικής και της Πολυκλινικής Αθηνών, ενώ για αύριο το πρωί οι εργαζόμενοι έχουν δώσει αγωνιστικό ραντεβού στις εισόδους των Νοσοκομείων «Αμαλία Φλέμινγκ» και «Πατησίων».

Για την Τετάρτη έχει κηρυχθεί τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι, για όλα τα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, την Πρόνοια καθώς και τα Κέντρα Υγείας και συγκεντρώσεις έξω από το Υπουργείο Υγείας για το Λεκανοπέδιο και για την Περιφέρεια έξω από τα γραφεία των Υγειονομικών Περιφερειών.

Χαρακτηριστικά, οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ δηλώνουν πως δεν θα επιτρέψουν στον Υπουργό Υγείας «να βάλει φωτιά στο ΕΣΥ και μετά να χορεύει πάνω από τις στάχτες του», ενώ διατρανώνουν με κάθε τρόπο πως δεν θα επιτρέψουν σε καμία περίπτωση την αλλοίωση του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης