Σε ανείπωτη τραγωδία εξελίσσεται όπως φαίνεται το ναυάγιο που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής δέκα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του Καρλοβάσου στη Σάμο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του i-samos.gr, ο τραγικός απολογισμός ανέρχεται πλέον στους δύο νεκρούς, ένας άνδρας και μία γυναίκα ενώ ένα παιδί μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής του νοσοκομείου της Σάμου και θα μεταφερεθεί στη Μ.Ε.Θ. Μυτιλήνης. Από το ναυάγιο διασώθηκαν 15 άτομα από τα οποία τα εννέα μεταφέρθηκαν στη Χίο και τα υπόλοιπα έξι στη Σάμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το σκάφος δεν ήταν απλά μια πλαστική βάρκα, αλλά (σύμφωνα με τους ναυαγούς), ένα γιότ στο οποίο επέβαιναν 40 περίπου άνθρωποι!

Από την αρχή της πορείας τους ανάμεσα στα φουρτουνιασμένα κύματα διαπιστώθηκε ότι υπήρχε πρόβλημα στην πλοήγηση του σκάφους λόγω και του καιρού αλλά και της υπερφόρτωσης και κάποια στιγμή οι δύο δουλέμποροι (φοβούμενοι δυσάρεστα) αποφάσισαν να κατεβάσουν μια μικρή βάρκα στη θάλασσα και να εγκαταλείψουν το σκάφος με τους μετανάστες.

Στο σημείο αυτό δημιουργήθηκε επεισόδιο με αποτέλεσμα να υπάρξει μετακίνηση του φορτίου και το γιότ να ανατραπεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως φαίνεται το σκάφος (που δεν έχει εντοπιστεί ακόμη) πήρε μαζί του ίσως και περισσότερους από 20 ανθρώπους στο βυθό με τα βάθη στο σημείο αυτό να φτάνουν έως και τα 1000 μέτρα!

Οι έρευνες πάντως συνεχίζονται από πλωτά σκάφη του λιμενικού σώματος από Χίο και Σάμο, ένα σκάφος του πολεμικού ναυτικού αλλά και παραπλέοντα αλιευτικά.

Διαβάστε επίσης: Nέα τραγωδία στη Σάμο
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014, 17:51

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης