Σε κάθειρξη 10 ετών και έξι μηνών καταδικάστηκε ο 23χρονος Γιώργος Αποστολόπουλος για την επίθεση με μαχαίρι σε βάρος του ανήλικου μαθητή έξω από το 3ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου, όπου φοιτούσε. Το δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία 5-2 ένοχο τον 23χρονο για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς να κάνει δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως που είχε ζητήσει να μετατραπεί η σε βάρος του κατηγορία σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Ωστόσο, το δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο δύο ελαφρυντικά, αυτό του πρότερου έντιμου βίου και αυτό της μετεφηβικής ηλικίας, που του επέτρεψαν να έχει τη μικρότερη δυνατή ποινή που επισύρει η απόπειρα ανθρωποκτονίας. Πάντως, σημειώνεται πως οι δικαστές δεν έδωσαν ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του, γεγονός που σήμανε την άμεση μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να εκτίσει την ποινή του. Και αυτό παρά την πρόταση της εισαγγελέως για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του έως την εκδίκαση της έφεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, η μητέρα του κατηγορουμένου ξέσπασε σε λυγμούς. Το ίδιο έκανε και η κοπέλα του λίγο αργότερα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Αποστολόπουλος κατηγορείται επίσης και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αφού φέρεται και ως μέλος της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Το δικαστήριο, όμως, αποφάσισε να διαβιβάσει τη δικογραφία στην εισαγγελία προκειμένου να διερευνηθεί αν φέρει ποινικές ευθύνες και η μαθήτρια η οποία είχε σχέση με τον δράστη μετά τα sms που αντάλλασσαν στα οποία φαίνεται να είχε και εκείνη εμπλοκή στην επίθεση κατά του 17χρονου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης