Πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος έχει συγγενείς στο Τορόντο του Καναδά, φιλοξένησε χθες η καναδική εφημερίδα «The Globe and Mail». Το κείμενο, που το υπογράφει ο Έρικ Ρέγκουλι, σκιαγραφεί την προσωπικότητα και τις δραστηριότητες του δημάρχου, ο οποίος «προσπαθεί να σκοτώσει το δημοσιονομικό τέρας» στην πόλη του. Ως αποτέλεσμα, δε, του έργου του σημειώνεται ότι «η Θεσσαλονίκη είναι μια από τις λίγες πόλεις με ισορροπημένο προϋπολογισμό».

Ο δημοσιογράφος κάνει λόγο για τις προσπάθειες του Γιάννη Μπουτάρη να μπουν σε τάξη τα οικονομικά του Δήμου Θεσσαλονίκης μετά τη θητεία του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, η πορεία του οποίου προς τη φυλακή επίσης αναφέρεται. Επιπλέον, ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι, λόγω της ενασχόλησής του με την οινοποιία, ο δήμαρχος ανέπτυξε ένα αισθητήριο επί των οικονομικών που τον βοήθησε να τακτοποιήσει και τον αντίστοιχο τομέα του Δήμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο κείμενο γίνεται αναφορά και στις προσπάθειες του δημάρχου να αντιμετωπίσει την ανεργία, καθώς και να βοηθήσει την ανάπτυξη του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη – η οποία κάποτε αποκαλούνταν «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων», λόγω της εβραϊκής και της οθωμανικής παρουσίας. Σε αυτό το πλαίσιο, επιχειρεί να προσελκύσει Τούρκους και Ισραηλινούς επισκέπτες, με αποτέλεσμα πέρυσι η πόλη να μετρήσει περίπου 50.000 Τούρκους και ανάλογους σε αριθμό Ισραηλινούς επισκέπτες.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη, «ο τουρισμός δεν θα διορθώσει όλα τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης» και «υπάρχουν ακόμη ανοικτά θέματα, που σχετίζονται με την καθαριότητα της πόλης και το κυκλοφοριακό». Το ρεπορτάζ καταλήγει αναφέροντας ότι ο Γιάννης Μπουτάρης επιθυμεί να συνεχίσει την προσπάθεια που ξεκίνησε για την πόλη και με μια επόμενη θητεία.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης