Εξαιρετικά κρίσιμη θεωρείται η σημερινή ημέρα για τις εξελίξεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στο ΕΜΠ και το Πανεπιστήμιο Αθηνών εν αναμονή της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών ύστερα από τη νέα προσφυγή του υπουργείου Παιδείας.

Η απόφαση θα γίνει γνωστή σήμερα, Τετάρτη, την ίδια στιγμή που οι διοικητικοί υπάλληλοι εμμένουν στην απόφασή τους για απεργία διαρκείας με αποτέλεσμα τα πάντα να βρίσκονται στον αέρα αναφορικά με το εξάμηνο των φοιτητών. Τα κενά στη διδακτέα ύλη είναι τεράστια και αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν πως το εξάμηνο έχει πλέον χαθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις πύλες τους πάντως ανοίγουν σήμερα τρεις σχολές του Πολυτεχνείου, ύστερα από αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των φοιτητών. Συνολικά τρεις από τις έξι σχολές του ΕΜΠ , δηλαδή οι πολιτικοί μηχανικοί, οι χημικοί μηχανικοί και οι μηχανολόγοι μηχανικοί αποφάσισαν να σταματήσουν τις καταλήψεις και να προχωρήσουν στην επαναληπτική εξεταστική και στη συνέχεια στην άμεση έναρξη των μαθημάτων.

Αντίθετη πορεία ακολουθούν οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου ελήφθη η απόφαση για κατάληψη στη Νομική, το Φυσικό, το Μαθηματικό, το Χημικό, το Βιολογικό, το Παιδαγωγικό και την Πληροφορική.

Όσον αφορά στους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ, του ΕΜΠ αλλά και του Πανεπιστημίου Πατρών θα υπάρξουν 48ωρες απεργίες μέχρι και την Παρασκευή, ενώ σήμερα αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου οι διοικητικοί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Παράλληλα, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης δεν θα λειτουργούν οι διοικητικές υπηρεσίες έως και την Παρασκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης