Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Πορεία διαμαρτυρίας από τα Προπύλαια πραγματοποιεί αυτήν την ώρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), ενώ από τις 12.00 έως τις 15.00 έχει κηρύξει στάση εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαδηλωτές έχουν φτάσει στο ύψος του Μεγάρου Μαξίμου στην Ηρώδου Αττικού και βρίσκονται μπροστά από τις κλούβες των αστυνομικών δυνάμεων που έχουν αποκλείσει τον δρόμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, υπάρχουν 45.000 κενές οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία, δηλαδή είναι κενές οι μισές οργανικές θέσεις γενικά στη δημόσια Υγεία.

Οι δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου:

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία:

«Η κυβέρνηση επιδιώκει την ΟΜΗΡΙΑ των εν λόγω υπαλλήλων έως τις εκλογές για ψηφοθηρικούς λόγους. Οι Αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου ορίζουν ότι δεν μπορούν να εργάζονται πέραν του 24μήνου, καθότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ως εκ τούτου η μοναδική λύση είναι η μονιμοποίηση των έκτακτων υπαλλήλων και η επανασύσταση των οργανικών θέσεων των υποστηρικτικών υπηρεσιών. Τα Νοσοκομεία είναι απαραίτητα στους πολίτες και μετά τις εκλογές. Η κυβέρνηση τα βλέπει ευκαιριακά για να κερδίσει κάποια ψηφαλάκια στις εκλογές. Μετά γαία πυρί μιχθήτω. Προτιμάει να προσλαμβάνει μετακλητούς υπαλλήλους στα Υπουργεία αντί για Νοσηλευτές και Ιατρούς. Δεν θα τους αφήσουμε να διαλύσουν τα Νοσοκομεία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης