Δύο συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Πάτρα, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Η μία συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και οργανώθηκε από την διοίκηση του εργατικού κέντρου και το νομαρχιακό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ, ενώ η άλλη έγινε από το ΠΑΜΕ στην πλατεία Γεωργίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και στις δύο συγκεντρώσεις οι ομιλητές τάχθηκαν κατά του πολυνομοσχεδίου, των απολύσεων και της διαθεσιμότητας. Όπως τονίστηκε κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης έξω από το εργατικό κέντρο, «είμαστε άνθρωποι και όχι αριθμοί για αυτό αντιστεκόμαστε στην άδικη, σκληρή και αδιέξοδη οικονομική πολιτική της κυβέρνηση και της τρόικας».

Στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Γεωργίου, οι ομιλητές κάλεσαν τους εργαζόμενους σε διαρκή αγώνα, ώστε όπως είπαν, «να μην να μην περάσουν τα μέτρα που οδηγούν τους Έλληνες στην εξαθλίωση».

Κατά την διάρκεια των δύο πορειών που ακολούθησαν στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, κυριάρχησαν τα συνθήματα κατά της πολιτικής της κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην σημερινή κινητοποίηση πήρε μέρος και ο εμπορικός σύλλογος της Πάτρας, με αποτέλεσμα πολλά καταστήματα να παραμείνουν κλειστά μέχρι το μεσημέρι, οπότε κι έληγε η κινητοποίηση.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης