Σχεδόν 12 ώρες μετά την είδηση που έκανε το «γύρο» του διαδικτύου για έρευνα σχετικά με την ανάρτηση στο facebook του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Καραγιάννη, διατάχθηκε προ ολίγου από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Παναγιώτα Φάκου, προκαταρκτική εξέταση για την επίμαχη καταχώρηση η οποία πυροδότησε χθες «πόλεμο» ανακοινώσεων μεταξύ της ΝΔ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρήγγειλε το πρωί του Σαββάτου η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Παναγιώτα Φάκου.

Η έρευνα διατάχθηκε στις 10.00 το πρωί του Σαββάτου, παρά το γεγονός ότι από χθες το βράδυ είχε ουσιαστικά …. «προαναγγελθεί» η διενέργειά της από σειρά ΜΜΕ που αναδημοσίευσαν σχετικό ανυπόγραφο τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων χωρίς ωστόσο, μέχρι τότε να έχει δοθεί τέτοια εντολή από την κ. Φάκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίμαχη δήλωση αφορά καταχώρηση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Καραγιάννη σε προσωπική του σελίδα σε site κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο, όπου φέρεται να γράφει: «…Και μη ξεχνάτε…αυτόν τον Αύγουστο συλλέγουμε πέτρες, ρόπαλα, καδρόνια, τούβλα, μάρμαρα, σίδερα, σχοινιά, αναπτήρες, τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε το Σεπτέμβριο για να καταστείλουμε την κρατική βία…».

Η ανάρτηση προκάλεσε ανταλλαγή σκληρών ανακοινώσεων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με την ΝΔ να καλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να διαγράψει το στέλεχος του κόμματός του και υποψήφιο βουλευτή του, Ανδρέα Καραγιάννη, για την ανάρτησή του στο facebook.

Το κυβερνών κόμμα, σε ανακοίνωσή του, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στοχεύει να προκαλέσει γενικευμένη αναταραχή και αναστάτωση τον Σεπτέμβριο για να αποσταθεροποιήσει την πορεία της χώρας προς την έξοδο από την κρίση και προς τούτο αναφέρει την «τοποθέτηση» του Ανδρέα Καραγιάννη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως «είναι προφανές ότι η γαλάζια μονταζέρια ρετάρει, όπως και η κυβέρνηση, γι’ αυτό και προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από τις κατασχέσεις σπιτιών, τις αθρόες απολύσεις και την καταστροφική πολιτική του μνημονίου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης