Δικάζονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι 16 φοιτητές, που είχαν συλληφθεί μετά την πορεία του Πολυτεχνείου, το 2012, όταν αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στον χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης συμπαρίσταται στους φοιτητές, καθώς μαζί με τη σπουδαστική παράταξη Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση μετρά αρκετά μέλη της ανάμεσα στους συλληφθέντες και καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στις εννέα το πρωί, έξω από τα δικαστήρια της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς χαρακτηρίζει την εισβολή των ΜΑΤ στο πανεπιστημιακό άσυλο πρωτοφανή και προσχεδιασμένη επιχείρηση της αστυνομίας, καθώς όπως τονίζει, μετά την πορεία, μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων μαζί με το σωματείο των εργολαβικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου, που πραγματοποιούσε απεργία διαρκείας είχαν παραμείνει στο ΑΠΘ, για να το περιφρουρήσουν.

Η δίκη των φοιτητών, εκτιμά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θα πραγματοποιηθεί σε μια περίοδο, κατά την οποία η κυβέρνηση “παραβιάζει απροκάλυπτα το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας απειλώντας προληπτικά τους καθηγητές με πολιτική επιστράτευση”.

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου
Πηγή: seleo.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης