Πέφτει σήμερα το μεσημέρι η αυλαία στην πρώτη δίκη για την υπόθεση των στημένων αγώνων με βασικό κατηγορούμενο τον επιχειρηματία Μάκη Ψωμιάδη. Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας αναμένεται να εκδοθεί στις 13.00. Ο Μάκης Ψωμιάδης, ο γιος του Σταύρος και οι υπόλοιποι εννέα συγκατηγορούμενοί τους θα ακούσουν την κρίση στην οποία κατέληξαν οι δικαστές κατόπιν εξέτασης των στοιχείων της ακροαματικής διαδικασίας.

Στην αγόρευσή της, πάντως, η εισαγγελέας της έδρας Βιργινία Σακελλαροπούλου είχε ζητήσει την απαλλαγή του Μάκη Ψωμιάδη για τις περισσότερες κατηγορίες που αντιμετωπίζει, μη αποδεχόμενη την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης που έστηνε ποδοσφαιρικούς αγώνες, στοιχημάτιζε παράνομα και ξέπλενε μαύρο χρήμα. Βέβαια, η εισαγγελική λειτουργός δεν παρέλειψε να πει πως «ο χώρος του ποδοσφαίρου είναι σκοτεινός και βασιλεύει η σιωπή», αναφερόμενη προφανώς στους μάρτυρες που παρέλασαν από το ακροατήριο και των οποίων ουσιαστικά οι καταθέσεις ήταν απαλλακτικές για τους περισσότερους κατηγορουμένους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την εισήγησή της προς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εισαγγελέας ζήτησε να απαλλαγεί από τις περισσότερες κατηγορίες ο προσωρινά κρατούμενος Μάκης Ψωμιάδης και να αθωωθεί για όλες τις πράξεις που του αποδίδονται ο γιος του Σταύρος. Η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση ακόμη τριών εκ των συνολικά έντεκα κατηγορουμένων και συγκεκριμένα του πράκτορα του ΟΠΑΠ Δ. Δημητρίου, του αυτοκινητιστή Γ. Χαβενετίδη και του ποδοσφαιρικού παράγοντα Ευαγγ. Αγγελή.

Ειδικότερα, η εισαγγελικός λειτουργός εισηγήθηκε την αθώωση του Μάκη Ψωμιάδη για την κατηγορία της ένταξης, διεύθυνσης και συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, τη μετατροπή της κακουργηματικής εκβίασης σε κακουργηματική απόπειρα εκβίασης, καθώς και την απαλλαγή για παράνομο στοίχημα και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Αντίθετα, πρότεινε την ενοχή του για δωροδοκία – δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος τεσσάρων αγώνων.

Για τον πρώην προπονητή Καβάλας Γ. Παπακώστα ζητεί ενοχή για δωροδοκία-δωροληψία σε τέσσερις αγώνες και αθώωση για δωροδοκία σχετικά με αλλοίωση αποτελέσματος σε έναν αγώνα, για εγκληματική οργάνωση και συμμετοχή σε παράνομο στοιχηματισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον Κ. Ριαβόγλου πρότεινε ενοχή για δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση τριών αγώνων, αθώωση για δωροδοκία-δωροληψία για έναν αγώνα και ενοχή για παράνομο στοιχηματισμό, ύψους 130.000 ευρώ, υπέρ του Αγρ. Αστέρα.

Για τον Θ. Μητρόπουλο εισηγήθηκε την ενοχή του για δωροδοκία σχετικά με τρεις αγώνες και την αθώωσή του για δωροδοκία σχετικά με έναν αγώνα καθώς και για παράνομο στοιχηματισμό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης