Σε μαζική και δυναμική συμμετοχή στην πανελλαδική 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου, καλεί με μήνυμά του τους διπλωματούχους μηχανικούς ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Χρήστος Σπίρτζης.

Όπως τονίζει, «οι διπλωματούχοι μηχανικοί ενώνουν τη φωνή τους με όλους τους εργαζόμενους, ενάντια στη συνεχιζόμενη αδιέξοδη πολιτική, η οποία επιβάλλεται από την “τρόικα” για την εξυπηρέτηση συμφερόντων, ενάντια στα αντιλαϊκά, αντικοινωνικά και αναποτελεσματικά μέτρα και στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ επισημαίνει, επίσης, ότι οι διπλωματούχοι μηχανικοί αντιδρούν και διαδηλώνουν ενάντια στις εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές και τα φορομπηχτικά μέτρα, αλλά και στην ανεργία που μαστίζει τον κλάδο και η οποία ούτε καταγράφεται ούτε επιδοτείται.

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, η κυβέρνηση αποσπασματικά, χωρίς σχέδιο και συντονισμό, συνεχίζει να «ακούει την “τρόικα” που προστατεύει πολιτικές δώρων σε συμφέροντα και κωφεύει στην κοινωνία και τους φορείς της, παραμερίζοντας το συμφέρον της χώρας, τη δραματική κατάσταση των πολιτών και της κοινωνίας μας, το σεβασμό στο Σύνταγμα και στη Δημοκρατία».

Είναι προφανές, τονίζει ο κ. Σπίρτζης, πως οι διπλωματούχοι μηχανικοί και ο επιστημονικός τους φορέας έχουν μπει στο στόχαστρο εκείνων που διαχειρίζονται τις τύχες της χώρας μας, για λόγους που συνδέονται, αντί με την ανάπτυξη και την πρόοδο της χώρας, με την παράδοσή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι, επίσης, προφανές ότι «η προσπάθεια, διά της χρονικής διολίσθησης, να επιβληθούν αναδρομικά οι υπέρογκες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, να κλείσει το ΤΕΕ διά της απώλειας των εσόδων του, να ακυρώσουν συστηματικά τους μηχανικούς και τον φορέα τους (αλλά και όλους τους επιστημονικούς φορείς της χώρας) όχι μόνο δεν θα κάμψει και δεν θα φιμώσει τους εκπροσώπους τους, αλλά θα δυναμώσει τη φωνή στην αποκάλυψη της εξυπηρέτησης συμφερόντων και ξεπουλήματος της χώρας, παράλληλα και την προσπάθεια επιβολής θεσμικών προτάσεων και διαδικασιών, τις οποίες χρειάζεται η χώρα και η ελληνική κοινωνία για το ξεπέρασμα της κρίσης».

Προαναγγέλλει, τέλος, ότι η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών θα οδηγήσει το ΤΕΕ και τους μηχανικούς σε διαδικασίες στάσης πληρωμών και πρωτοβουλίες μαζικών δικαστικών προσφυγών. «Η κοινωνική αναλγησία της κυβέρνησης θα αντιμετωπιστεί με τους αγώνες μας, τις προστάσεις μας και τη συνεπή στάση μας στην υπηρεσία του ελληνικού λαού, του κράτους δικαίου και των υγειών παραγωγικών δυνάμεων» καταλήγει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης