Συμπόσιο με κύριο θέμα την ανάδειξη των δρομολογημένων εξελίξεων στην έρευνα και παραγωγή Υδρογονανθράκων, πραγματοποιεί αύριο και μεθαύριο (Παρασκευή 20 και Σάββατο 21 Οκτωβρίου), ο Σύλλογος Ελλήνων Γεωλόγων.

Στο διήμερο συμπόσιο με θέμα: «Έρευνα και Αξιοποίηση Υδρογονανθράκων Δυτικής Ελλάδας – Από τον Μύθο στη Πραγματικότητα», θα εξετασθούν επίσης και οι προοπτικές που διανοίγονται για την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και την εθνική οικονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν στοιχεία για το πετρελαϊκό δυναμικό της χώρας με βάση τις μέχρι σήμερα έρευνες από το Εθνικό Αρχείο Υδρογονανθράκων, Θα συζητηθεί το νέο Νομοθετικό πλαίσιο και ο σχεδιασμός των επόμενων δράσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, καθώς και ο ρόλος και η συμβολή των Ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ στην ερευνητική δραστηριότητα και την προσφερόμενη εκπαίδευση στον τομέα.

Επίσης, θα αναλυθούν οι προσπάθειες όμορων κρατών στον τομέα της έρευνας και αξιοποίησης Υ/Α, ενώ εκπρόσωπος της εταιρίας Petroleum GeoServices (PGS) θα αναφερθεί στο μεγάλο πρόγραμμα των σεισμικών ερευνών στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.

Ιδιαίτερη αναφορά θα υπάρξει στις γεωστρατηγικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, μετά τον πρόσφατο εντοπισμό σημαντικών κοιτασμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συμπόσιο διοργανώνεται από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΓΕΩΤ.Ε.Ε), το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Τ.Ε.Ε), το Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Ι.Ε.Ν.Ε) και το Επιμελητήριο Αχαΐας και θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου, επί της οδού Μιχαλακοπούλου 58 στην Πάτρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης