Σε συμβολική κατάληψη της Εγνατίας Οδού για μία περίπου ώρα, στο ύψος του κόμβου Χρυσούπολης στον Δήμο Νέστου Καβάλας και του επαρχιακού οδικού άξονα Δράμα-Μαυρολεύκης, προχώρησαν οι αγρότες με τις οικογένειές τους πριν από λίγο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Στη Χρυσούπολη, παρόντες στην εκδήλωση διαμαρτυρίας ήταν επίσης τοπικοί φορείς και εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων της Καβάλας και της Ξάνθης. Στη διασταύρωση της Μαυρολεύκης συγκεντρώθηκαν οι αγρότες από τα τέσσερα μπλόκα της Δράμας, κλείνοντας τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου που οδηγεί στην πρωτεύουσα του νομού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε καμία από τις δύο περιοχές δεν έγινε χρήση των αγροτικών μηχανημάτων. Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Χρυσούπολης Γιάννης Πασαλίδης τόνισε πως «η διαμαρτυρία είναι καθαρά συμβολική, θα είναι ειρηνική, με τη συμμετοχή των παιδιών και των οικογενειών μας, χωρίς καμία διάθεση να δημιουργήσουμε προβλήματα και εντάσεις».

Το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας έχει μεριμνήσει για τη διοχέτευση της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Εθνική Οδό Καβάλας-Ξάνθης από παρακαμπτηρίους, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στον αυτοκινητόδρομο.

 Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης