Τη στήριξη της ΚΕΔΕ στη Λέσβο που πρόσφατα επλήγη από το μεγάλο σεισμό ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Γ. Πατούλη την Τρίτη εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του νησιού, που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα ο κ. Πατούλης συζήτησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί με την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυτιληνιών Αμαρουσίου & Όμορων Δήμων «Ο Νόστος» Π. Χατζηβαγιάννη, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Πλωμαριτών Αττικής «Βενιαμίν Λέσβιος» Δ. Χαλαυτή, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ) Ν.Βακάλη, τον ταμία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυτιληνιών Αμαρουσίου & Όμορων Δήμων «Ο Νόστος» Π.Παπάνη και τον εκπρόσωπο του Πολιτιστικού Συλλόγου Βρισαγωτών Αθήνας Χ. Παπαπαναγιώτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι τρόποι που μπορεί να συμβάλλει η Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού, προκειμένου το νησί να επανέλθει γρήγορα στους κανονικούς του ρυθμούς αλλά και να τονωθεί η τουριστική προβολή του, μέσω και του Ιατρικού Τουρισμού, δεδομένης και της περιόδου που διανύουμε.

Ειδικότερα οι εκπρόσωποι των φορέων εστίασαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους οι κάτοικοι των περιοχών που χτυπήθηκαν περισσότερο από το σεισμό όπως είναι τα χωριά Βρίσα, Πλωμάρι, Πολυχνήτος, Ακράσι, Τριγώνας, Πλαγιά τα οποία ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισκέφθηκε αμέσως μετά το σεισμό και ενημερώθηκε αρμοδίως για την κατάσταση που επικρατεί.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης τόνισε πως θα θέσει το θέμα της στήριξης της Λέσβου στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ προκειμένου να συζητηθούν οι τρόποι βοήθειας που μπορούν να παρασχεθούν στο νησί και στους κατοίκους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση τόνισε τα εξής:

«Την επόμενη μέρα από τον καταστροφικό σεισμό επισκέφθηκα τη Λέσβο και περιόδευσα σε όλες τις περιοχές που επλήγησαν. Έχω συζητήσει τόσο με βουλευτές του νησιού όσο και με το δήμαρχο της Λέσβου Σπ. Γαληνό, με τον οποίο είμαι σε συνεχή επαφή, για το πώς μπορεί να στηριχθεί το νησί και γνωρίζω επαρκώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι οι οποίοι δοκιμάστηκαν.

Το πλήγμα για το νησί ήταν μεγάλο και η ανάγκη στήριξης είναι ακόμα μεγαλύτερη τώρα που βρισκόμαστε στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.

Σε αυτό το πλαίσιο πιστεύω πως τώρα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ η ενίσχυση της προσπάθειας προσέλκυσης τουριστών μέσω του Τουρισμού Υγείας. Το νησί διαθέτει πληθώρα ιαματικών πηγών και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα που πρέπει να αξιοποιηθεί, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Παρά τον καταστροφικό σεισμό η Λέσβος παραμένει ένα πανέμορφο νησί με απεριόριστες δυνατότητες και με περήφανους κατοίκους που δεν κάμπτονται από τις δυσκολίες.

Οι πληγές σταδιακά θεραπεύονται και σε αυτό συνέβαλε ουσιαστικά η Αυτοδιοίκηση η οποία απέδειξε για άλλη μία φορά ότι διαθέτει και την ικανότητα και τη βούληση να διαχειρίζεται έκτακτα περιστατικά με αποτελεσματικότητα και υπευθυνότητα.

Όπως συνδράμαμε στην αντιμετώπιση των αναγκών των προσφύγων μέσω του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στέλνοντας φάρμακα, τρόφιμα και υγειονομικό υλικό στο νησί και σε αυτή την περίπτωση θα είμαστε στο πλευρό των κατοίκων και του νησιού.

Η ΚΕΔΕ έχει τη βούληση να στηρίξει την προσπάθεια του νησιού να ξανασταθεί στα πόδια του και θα εξετάσει με ποιους τρόπους και ποια μέσα μπορεί να γίνει αυτό.

Έχουμε τη βούληση να συμβάλλουμε προκειμένου η Λέσβος να ξαναπρωταγωνιστήσει στον τουριστικό χάρτη της χώρας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης