Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε το βράδυ της Παρασκευής ένας έμπορος ναρκωτικών στο Βαρθολομιό, έπειτα από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, σε συνεργασία με άνδρες του Α.Τ. Βαρθολομιού.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν Έλληνα, ηλικίας 49 ετών, εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εμπορία και καλλιέργεια ναρκωτικών, καθώς και για παράνομη κατοχή όπλου και πυρομαχικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν σε αυτοσχέδιο θερμοκήπιο του 49χρονου στην περιοχή Γεώρλακας Βαρθολομιού τα εξής:

– 30 πλαστικές γλάστρες, στις οποίες ο δράστης είχε καλλιεργήσει ισάριθμα φυτά κάνναβης, τα οποία είχε πλήρως συγκομίσει αφήνοντας μόνο το ριζικό σύστημα
– δύο πλαστικά βαρέλια, από τα οποία το ένα περιείχε ποσότητα κάνναβης βάρους 10.600 γραμμαρίων και το άλλο εννέα σακούλες με κάνναβη, συνολικού βάρους 7.870 γραμμαρίων
– μία σακούλα με φυσικά αποσπάσματα κάνναβης, βάρους 8 κιλών
διάσπαρτα κλαδιά και κορμοί από φυτά κάνναβης.

Σε ξύλινο παράπηγμα, το οποίο εφαπτόταν με το θερμοκήπιο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη οκτώ σακούλες, με κάνναβη συνολικού βάρους 2.590 γραμμαρίων, ενώ σε έρευνες που ακολούθησαν στα αυτοκίνητα του συλληφθέντος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με γεμιστήρα, πέντε σφαίρες, από τις οποίες η μία στη θαλάμη του όπλου, καθώς και το χρηματικό ποσό των 750 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 49χρονου, στην περιοχή του Βαρθολομιού, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

– 14 συσκευασίες κάνναβης, συνολικού βάρους 163,3 γραμμαρίων
– μία ηλεκτρονική ζυγαριά
– 237 σφαίρες πυροβόλων όπλων
– 82 κάλυκες
– ακόμη δύο γεμιστήρες χωρίς φυσίγγια.

Επίσης, στην κατοχή του βρέθηκε ακόμα το χρηματικό ποσό των 3.350 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο κατασχέθηκε ως μέσο επικοινωνίας για τη διάθεση των ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης