Αυτόφωρη διαδικασία σχηματίστηκε από την Οικονομική Αστυνομίας και την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος δύο συνιδιοκτητών γυμναστηρίου, για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

Οι συλληφθέντες είχαν υποβάλει μηδενική δήλωση Φ.Π.Α. για το α΄ τρίμηνο του 2013 ενώ για τα υπόλοιπα τρίμηνα δεν την είχαν υποβάλει καθόλου, αποφεύγοντας την απόδοση Φ.Π.Α. ύψους 51.000 ευρώ περίπου.
Επίσης, δεν είχαν εκδώσει αποδείξεις ύψους 5.130 ευρώ περίπου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο στην έδρα της επιχείρησης, στο Ίλιον Αττικής, στα απαραίτητα φορολογικά βιβλία και στοιχεία, μεταξύ των οποίων το βιβλίο εσόδων-εξόδων και το βιβλίο πελατών.

Όπως προέκυψε, η δήλωση Φ.Π.Α. που είχε υποβάλει η εταιρεία για το α΄ τρίμηνο του έτους 2013 περιείχε μηδενικά ποσά, ενώ οι δηλώσεις β΄, γ΄ και δ΄ τριμήνου δεν είχαν υποβληθεί. Παράλληλα, από τα εκδοθέντα παραστατικά και το βιβλίο εσόδων-εξόδων της επιχείρησης, διαφάνηκε ότι οι δύο ημεδαποί είχαν αποφύγει την απόδοση Φ.Π.Α. ύψους 50.877,75.

Επιπλέον, από τη διασταύρωση των εκδοθέντων παραστατικών με τα υπάρχοντα προγράμματα-συνδρομές γυμναστηρίου, που παρείχε η εταιρεία εντός του 2013, διαπιστώθηκε η ανακριβής έκδοση 109 αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, με αποτέλεσμα η καθαρή αξία συναλλαγών για την οποία δεν εκδόθηκε παραστατικό να ανέρχεται στις 5.131,66.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης