Συνεχίστηκαν και σήμερα οι έλεγχοι των αρχών σε διαμερίσματα της Αθήνας όπου διαμένουν υπεράριθμοι αλλοδαποί με το σκεπτικό ότι αποτελούν εστιών μόλυνσης.

Από μικτά συνεργεία της Αστυνομίας, του ΣΔΟΕ, του Δήμου Αθηναίων και του αρμόδιου Εθνικού Φορέα για τα Λοιμώδη Νοσήματα (ΚΕΛΠΝΟ), με την παρουσία εισαγγελέων, ελέγχθηκαν τρεις πολυκατοικίες στο κέντρο της πρωτεύουσας στις οποίες βρέθηκαν σε τέσσερα διαμερίσματα -και προσήχθησαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αθηνών- συνολικά 33 μετανάστες, διότι δεν έφεραν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής στη χώρα και κρατούνται για επιστροφή στη χώρα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν: Σε ισόγειο διαμέρισμα 30 τ.μ., της οδού Σκαλιστήρη, όπου βρέθηκαν 13 μετανάστες. Η έρευνα στο διαμέρισμα αυτό πραγματοποιήθηκε ύστερα από καταγγελία της ιδιοκτήτριας. Σε ημιυπόγειο διαμέρισμα, εμβαδού 10 τ.μ., της οδού Κασσαβέτη, όπου βρέθηκαν τέσσερις μετανάστες και ένας Έλληνας, ο οποίος συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών. Σε ημιυπόγειο διαμέρισμα, εμβαδού 10 τ.μ., της οδού Πάτμου, όπου βρέθηκαν τέσσερις μετανάστες. Σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου, εμβαδού 60 τ.μ., της ίδιας πολυκατοικίας της οδού Πάτμου, όπου βρέθηκαν 12 μετανάστες.

Οι 33 μετανάστες εξετάστηκαν από τους γιατρούς του ΚΕΛΠΝΟ, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν μολυσματικές ή μεταδοτικές ασθένειες ή άλλα λοιμώδη νοσήματα. Τα τρία σπίτια που ερευνήθηκαν ασφαλίστηκαν και τα κλειδιά έχουν παραδοθεί στο αστυνομικό τμήμα Αγίου Παντελεήμονα, ενώ γίνεται έρευνα για να βρεθούν τα στοιχεία των ιδιοκτητών.

Σημειώνεται ότι κατά των ιδιοκτητών των διαμερισμάτων που διαπιστώνεται υπεράριθμη στέγαση μεταναστών που βρίσκονται παράνομα στη χώρα, σχηματίζεται δικογραφία, σε βαθμό πλημμελήματος με ποινή φυλάκισης, και εφόσον εντοπίζονται εντός των ορίων του αυτοφώρου συλλαμβάνονται και οδηγούνται στις εισαγγελικές αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης