Τη διαβεβαίωση ότι η ηγεσία του υπουργείου θα κάνει «ό,τι είναι καλύτερο» για τους παραγωγούς που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση στη Θεσσαλία έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ν. Μαραβέγιας, σε δηλώσεις του έπειτα από ευρεία σύσκεψη για το θέμα.

Οι φορείς της περιοχής έθεσαν προς τον υπουργό σειρά αιτημάτων, όπως την ένταξη της Θεσσαλίας στο σύστημα αντιχαλαζικής προστασίας, την καταβολή άμεσα από τον ΕΛ.Γ.Α. του συνόλου του ποσού της αποζημίωσης που αφορά στην επανασπορά βάμβακος ως προκαταβολή, καθώς και το 50% όλων των υπολοίπων αποζημιώσεων, την άμεση ενίσχυση του γεωτεχνικού προσωπικού του υποκαταστήματος του ΕΛ.Γ.Α. Λάρισας από άλλες περιοχές και την επιστροφή του Φ.Π.Α. στους αγρότες το συντομότερο δυνατό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, από το χαλάζι επλήγησαν στη Θεσσαλία περί τα 200.000 στρέμματα με σιτηρά, ντομάτα, ψυχανθή και βαμβάκι. Όπως ειπώθηκε στη σύσκεψη, μέσω του ΕΛ.Γ.Α. θα ξεκινήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την αποζημίωση των πληγέντων, καθώς και οι διαδικασίες για τη συνδεδεμένη ενίσχυση βάμβακος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης