Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12.21 το μεσημέρι στην περιοχή του Αντιρρίου.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 9 χιλιόμετρα δυτικά, νοτιοδυτικά της Ναυπάκτου, 177 χλμ δυτικά-βορειοδυτικά της Αθήνας και 10 χιλιόμετρα βόρεια της Πάτρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίζεται στα 23 χιλιόμετρα.

Ο δρ. Γεράσιμος Χουλιάρας, κύριος ερευνητής του Αστεροσκοπείου Αθηνών, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφερε ότι στην περιοχή συνηθίζονται σεισμικές δονήσεις τέτοιων μεγεθών.

Από την μεριά του ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου σημείωσε ότι η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν δυνατός ο σεισμός»

Κάτοικοι της Ναυπάκτου, μιλώντας στην ηλεκτρονική εφημερίδα, τόνισαν ότι η σεισμική δόνηση ήταν ιδιαίτερα αισθητή καθώς είχε διάρκεια.

Η επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Το επίκεντρο της δόνησης σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Iνστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Παν. Πατρών που είναι εγκατεστημένος στη Σεργούλα

Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στα Καλάβρυτα

Πρώτη καταχώρηση με έκτακτη ανάρτηση:

ΤΩΡΑ: Σεισμική δόνηση 4R νότια της Ναυπάκτου σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σε λίγο περισσότερα,
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014, 12:34

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης