Από αστυνομικούς του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΚΑΕ) Σητείας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης δύο άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας 36, 48 και 34 ετών αντίστοιχα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή ταμάτων και λοιπών αντικειμένων από Ιερό Ναό, καθώς και για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος κατά περίπτωση.

Από αστυνομικούς των ανωτέρω υπηρεσιών συνελήφθη την Πέμπτη ο 36χρονος, αφού είχε παραδώσει στην 34χρονη ένα σακίδιο πλάτης όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 77 φύλλα χρυσού-αναθήματα (τάματα) συνολικού βάρους 106,2 γραμμαρίων, 552 φύλλα ασημιού-αναθήματα (τάματα) συνολικού βάρους 4.079,75 γραμμαρίων, τα οποία έφεραν ανάγλυφες ανθρώπινες μορφές ή μέλη σώματος, ένα δισκοπότηρο ασημένιο και επιχρυσωμένο, και τέσσερα μικρότερα επιχρυσωμένα θρησκευτικά σκεύη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ανωτέρω τάματα τα είχε αφαιρέσει ο 36χρονος μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης από αποθήκη του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής, που βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίου Γεωργίου του Δήμου Σητείας.

Τα εν λόγω αντικείμενα -η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 11.000 ευρώ- αποδόθηκαν στον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής.

Η 36χρονη διατηρεί κατάστημα (χρυσοχοείο) στον Άγιο Νικόλαο μαζί με τον 48χρονο, ενώ τα προαναφερόμενα αντικείμενα τα παρέλαβε έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του 48χρονου με 41χρονο ημεδαπό, ο οποίος αναζητείται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης