Στη σύλληψη της 60χρονης διευθύντριας του εργαστηρίου ανοσολογίας και ιστοσυμβατότητας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές, για υπόθεση που σχετίζεται με προμήθειες που υπερκάλυπταν τις ανάγκες του εργαστηρίου του οποίου προΐστατο.

Κατά το χρονικό διάστημα από το 2007-2012 η συλληφθείσα φέρεται να προχώρησε στην αγορά αντιδραστηρίων που κόστισε στο ελληνικό Δημόσιο περί τα 4 εκατ. ευρώ. Όπως διαπιστώθηκε, η ποσότητα της προμήθειας ήταν πλεονάζουσα συγκριτικά με τις πραγματικές ανάγκες του εργαστηρίου. Οι πλεονάζουσες ποσότητες σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα καταστρέφονταν, χωρίς να συντάσσεται πρακτικό καταστροφής, ενώ στη συνέχεια γίνονταν νέες παραγγελίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενδεικτικά, για μία μόνο εξέταση κατά τη διάρκεια ενός έτους, παραγγέλθηκαν (3.040) αντιδραστήρια, ενώ χρησιμοποιήθηκαν από αυτά μόνο τα (21). Αγοράστηκαν δηλαδή (3.019) επιπλέον αντιδραστήρια, με την επιβάρυνση για το νοσοκομείο να ανέρχεται στο ποσό των (45.867,83) ευρώ.

Σε βάρος της 60χρονης σχηματίσθηκε δικογραφία για Απιστία σχετικά με την Υπηρεσία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παράβαση του Νόμου Περί Καταχραστών Δημοσίου.

Η αστυνομική έρευνα έγινε στο πλαίσιο επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας που είχε διατάξει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μετά από σχετικές επώνυμες καταγγελίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ίδια υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 44χρονου υπαλλήλου φαρμακευτικής εταιρείας, ο οποίος εργάζονταν επί 15 έτη στο συγκεκριμένο εργαστήριο. Τον Οκτώβριο του 2011 απολύθηκε από τη φαρμακευτική εταιρεία και εξακολουθούσε να εργάζεται στο εργαστήριο, χωρίς να μισθοδοτείται από καμία δημόσια ή ιδιωτική επιχείρηση έως τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, όταν απομακρύνθηκε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου έπειτα από την έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί.

Η δικογραφία θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ενώ συνεχίζεται η έρευνα σχετικά με τυχόν εμπλοκή των φαρμακευτικών εταιρειών που προμήθευσαν με το προαναφερόμενο φαρμακευτικό υλικό το εργαστήριο και για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσαβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης