Συνελήφθησαν έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Σταυρούπολης, το μεσημέρι της Παρασκευής δύο άνδρες ηλικίας 39 και 33 ετών και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος οκτώ επιπλέον συνεργών τους, οι οποίοι αναζητούνται, για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση», «Απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία», «Εγκληματική οργάνωση» και παράβαση του Νόμου «Περί Παιγνίων».
 
Ειδικότερα, έπειτα από καταγγελίες πολιτών σχετικά με άτομα, τα οποία προσέγγιζαν κυρίως ανυποψίαστους ηλικιωμένους πολίτες σε χώρους λαϊκών αγορών, πείθοντάς τους να συμμετέχουν στο τυχερό παίγνιο «ΤΙΠ ΤΟΠ» και στη συνέχεια τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, έθεσαν σε διακριτική επιτήρηση τους προαναφερόμενους χώρους σε περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Μεσημεριανές ώρες χθες σε λαϊκή αγορά στην περιοχή της Σταυρούπολης, ο 33χρονος προσέγγισε ανυποψίαστο άνδρα και χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα, τον οδήγησε σε προκαθορισμένο σημείο, στο οποίο έτεροι συνεργοί του διενεργούσαν εικονικά το προαναφερόμενο τυχερό παίγνιο, με σκοπό να του αφαιρέσουν χρηματικό ποσό. Ο παθών αντιλαμβανόμενος την απόπειρα κλοπής σε βάρος του, ειδοποίησε τηλεφωνικά το κέντρο της Άμεσης Δράσης και αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σταυρούπολης, οι οποίοι επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο της λαϊκής αγοράς εντόπισαν και συνέλαβαν δύο εκ των δραστών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία καπάκια μπουκαλιού, με τα οποία διεξήγαγαν το προαναφερόμενο παίγνιο και το χρηματικό ποσό των 240 ευρώ, ως προερχόμενο από αξιόποινες πράξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες μαζί με τους συνεργούς τους, ενεργώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση και ρόλους, συνέστησαν από τον Ιούνιο του 2011 εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε χώρους λαϊκών αγορών, ενώ κατά τη διενέργεια των αξιόποινων πράξεών τους, λάμβαναν όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να μη γίνονται αντιληπτοί και να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό τους από τις Αρχές.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω ενεργώντας με τον προαναφερόμενο τρόπο, προέβησαν συνολικά σε δέκα κλοπές χρηματικών ποσών από ανυποψίαστους πολίτες, ενώ η λεία τους ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 14.000 ευρώ περίπου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης