Στα χέρια των διωκτικών Αρχών του Ρεθύμνου βρίσκονται από την Πέμπτη δύο υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι είχαν αναλάβει ρόλο-φύλακα σε μία από τις πολλές χασισοφυτείες που είχε εντοπίσει παλιότερα το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ στην περιοχή του Μυλοποτάμου, ενώ συνελήφθη κι ένας 31χρονος Έλληνας.
Ο 31χρονος φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης της φυτείας ο οποίος ζει στην περιοχή, στα ορεινά του δήμου Ρεθύμνου.

Αν και οι δύο «επιτηρητές» προσπάθησαν να διαφύγουν, οι επίγειες δυνάμεις που ήταν ακροβολισμένες στην περιοχή, κατάφεραν να τους εγκλωβίσουν …αναίμακτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γεγονός ότι δεν υπήρξε συμπλοκή είναι πολύ σημαντικό αν ληφθούν υπόψη αιματηρές συμπλοκές του παρελθόντος στις οποίες θύματα έχουν πέσει και αστυνομικοί.

Η φυτεία στην οποία έγιναν οι συλλήψεις ήταν κοντά στον οικισμό του Βαλσαμόνερου. Η κάθοδος του ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ αποδείχτηκε άκρως αποτελεσματική, καθώς εντοπίστηκαν αρκετές φυτείες με εκατοντάδες χασισόδενδρα, τα οποία ήταν σε φάση ωρίμανσης.

Αυτό συνιστά καίριο πλήγμα για τα κυκλώματα χασισοκαλλιέργειας στο νησί που φαίνεται να …επανακάμπτει μετά από μία περίοδο «ύφεσης» την οποία αξιωματικοί της Αστυνομίας απέδιδαν στην εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων που ασχολούνταν συστηματικά με την καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: cretalive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης