Τρίωρη στάση εργασίας, από τις 08.00 έως τις 11.00, και παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (στις 09.00) πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι των 43 υπηρεσιών της Βόρειας Ελλάδας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), διαμαρτυρόμενοι για έλλειψη χρηματοδότησης και υποστελέχωση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, οι Βορειοελλαδίτες εργαζόμενοι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επεσήμαναν: «Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να δώσει λύση τώρα για άμεση χρηματοδότηση για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης και την αποκατάσταση των ζημιών από την περσινή κακοκαιρία, προσπερνώντας γραφειοκρατικές διαδικασίες. Την τροποποίηση του υπάρχοντος Νόμου σχετικά με την προμήθεια πετρελαίου για τις Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες (να προμηθεύονται πετρέλαιο με απευθείας ανάθεση και με λήψη προσφορών χωρίς να εμπλέκονται οι Περιφερειακές Ενότητες). Τη σύνδεση των Υπηρεσιών με το φυσικό αέριο. Επαρκή χρηματοδότηση για την κάλυψη του κόστους της διενέργειας επιθεωρήσεων και ελέγχων, για τη σωστή συντήρηση των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού, για την πρόσληψη τεχνικού προσωπικού καθώς και για την τήρηση των ελάχιστων προδιαγραφών ασφάλειας και υγείας στους χώρους εργασίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΥΠΑΑΤ για τη Μακεδονία και τη Θράκη, Απόστολος Σκούφας, «η κατάσταση είναι δραματική και οι συνθήκες διαβίωσής μας στις υπηρεσίες τριτοκοσμικές, λόγω έλλειψης καυσίμων, όσο και αναφορικά με την εκτέλεση των καθηκόντων μας, που καθημερινά γίνεται πιο δύσκολη, ενώ την ίδια στιγμή οι αρμόδιοι στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μάς εμπαίζουν συστηματικά».

Σύμφωνα με τον κ. Σκούφα, πέραν των συσσωρευμένων προβλημάτων αναφορικά με τις περικοπές μισθών, συντάξεων και «τη λήψη άλλων δυσμενών μέτρων», οι 350 Βορειοελλαδίτες εργαζόμενοι του ΥΠΑΑΤ «δεν έχουμε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, ενώ εργαζόμαστε σε κτήρια που επλήγησαν από το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας και ακόμη δεν έχει γίνει η παραμικρή κίνηση για να ξεκινήσει η αποκατάσταση από πέρυσι και παρά τον πακτωλό εγγράφων που έχουμε αποστείλει στην κεντρική υπηρεσία εξηγώντας την κατάσταση και παραθέτοντας συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο ίδιος τόνισε ότι αυτήν τη στιγμή στις 43 υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη Βόρειο Ελλάδα -από την Κομοτηνή έως και την Ορεστιάδα- απασχολούνται 350 άτομα (150 στη Θεσσαλονίκη), ενώ προ επταετίας αυτοί ανέρχονταν σε 700. «Τα κενά σε ανθρώπινο δυναμικό, ανάλογα με την περιοχή, κυμαίνονται από 20% έως και 60%» υπογράμμισε ο κ. Σκούφας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης