Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας κάθισαν το πρωί ο 25χρονος Γιάννης Μιχαηλίδης και ο 22χρονος Δημήτρης Πολίτης σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή τους στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Και οι δύο έχουν παραπεμφθεί με βούλευμα στη δίκη αυτή που είναι σε εξέλιξη στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού με 17 συνολικά κατηγορουμένους για υποθέσεις που συνδέονται με την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης δικαζόταν μάλιστα «ωσεί παρών», αφού είχε κλητευθεί σε γνωστή διεύθυνση. Το γεγονός αυτό δεν παρέλειψε να σχολιάζει ο ίδιος ο 25χρονος ο οποίος αναρωτήθηκε, απευθυνόμενος στους δικαστές: «Είναι αστείο. Αφού ήμουν γνωστής διαμονής, γιατί δεν ήρθε εκεί η αστυνομία να με συλλάβει;». Ως αγνώστου διαμονής πάντως. είχε κλητευθεί ο Δημήτρης Πολίτης ο οποίος θα δικαστεί μόνο για το πλημμέλημα της παράνομης οπλοκατοχής, αφού έχει ανασταλεί η ποινική δίωξη για τις κακουργηματικές σε βάρος του κατηγορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, και οι δύο βαρύνονται με αδικήματα που αφορούν τα όπλα τα οποία που είχαν βρεθεί στο διαμέρισμα που φέρεται να χρησιμοποιούσε η οργάνωση στο Βόλο. Στο βούλευμα αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Μετά τις αρχές του 2008 συγκρότησαν και εντάχθησαν σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, από περισσότερα από τρία πρόσωπα που δρούσαν από κοινού και επεδίωκαν την τέλεση κακουργημάτων με κατανομή καθηκόντων, ρόλων και αρμοδιοτήτων.
»Εκφραστής της βούλησης των μελών της οργάνωσης ήταν πάντα η ομάδα, με τα μέλη της να αισθάνονται έναντι αλλήλων ως αποτελούντες ενιαία ομάδα με διαρκή και σε βάθος χρόνου δράση….
»Η οργάνωση διέθετε βεβαιωμένη εξαιρετική υλικοτεχνική υποδομή παρακολούθησης και καταγραφής προσώπων, εγκαταστάσεων και τραπεζών, παραγωγής πλαστών δελτίων ταυτότητας, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, βίντεο καμερών, συσκευές παρακολούθησης και αποθήκευσης δεδομένων».

Το δικαστήριο προχώρησε το πρωί στον αυτεπάγγελτο διορισμό δύο συνηγόρων υπεράσπισης του Γιάννη Μιχαηλίδη μετά τη δήλωσή του ότι δεν εκπροσωπείται από δικηγόρους. Οι συνήγοροι ζήτησαν ολιγοήμερη διακοπή προκειμένου να ενημερωθούν επί της δικογραφίας και για τον λόγο αυτό, η δίκη τελικά διακόπηκε για την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου. Ο Δημήτρης Πολίτης πάντως, θα δικαστεί χωρίς δικηγόρο, με τη συναίνεση του αφού αντιμετωπίζει πλημμεληματικές κατηγορίες.
Οι δύο κατηγορούμενοι ωστόσο, θα μεταφερθούν και πάλι στην Κοζάνη προκειμένου να απολογηθούν για την υπόθεση της διπλής ληστείας. Όπως όλα δείχνουν όμως, η σχετική δικογραφία αναμένεται να περάσει στα χέρια του εφέτη ανακριτή, αφού τα μέχρι τώρα στοιχεία που προκύπτουν από αυτή, αποπνέουν… άρωμα ένοπλης βίας.

Eπιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης