Συνελήφθησαν την Παρασκευή στην Αμάρυνθο και στη Χαλκίδα Ευβοίας, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου, δύο άνδρες ηλικίας 49 και 51 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων (εμπορία, διάθεση).

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με πώληση όπλων έναντι ανάλογου χρηματικού αντιτίμου, με μεθοδικότητα ήρθαν σε επικοινωνία με τον 49χρονο, όπου συμφωνήθηκε συνάντηση σε περιοχή της Αμαρύνθου με σκοπό την αγορά όπλου αντί του χρηματικού ποσού των 1.500 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε χθες περίπου στις 17.00, ο 49χρονος παρέδωσε σε αστυνομικό του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου -που προσποιούνταν τον αγοραστή-ένα περίστροφο και 50 φυσίγγια έναντι του προσυμφωνημένου χρηματικού ποσού.

Άμεσα ο δράστης ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 49χρονος, ενεργώντας ως μεσάζων, προμηθεύτηκε το όπλο και τα φυσίγγια από τον 51χρονο χθες το μεσημέρι και από την πώλησή τους θα λάμβανε μέρος του προσυμφωνημένου χρηματικού ποσού. Ύστερα από άμεση και ευρεία αναζήτηση, ο 51χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες το βράδυ στη Χαλκίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης