Σε τουλάχιστον 17 ένοπλες ληστείες σε σουπερμάρκετ σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Καλλιθέα, Παλαιό Φάληρο, Γλυφάδα, Περιστέρι, Βουλιαγμένη, Νέο Κόσμο, Χαϊδάρι και Ιλιον) με συνολική λεία 500.000 ευρώ εμπλέκονται, σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Συνελήφθησαν 3 αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ένας 28χρονος και δύο 30χρονοι, ενώ αναζητούνται άλλοι 6 ομοεθνείς τους ως συνεργοί τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προέκυψε, από τις αρχές του 2010, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, με την απειλή όπλου και με χρήση σωματικής βίας σε βάρος υπαλλήλων, διέπρατταν ληστείες σε σουπερμάρκετ γνωστής αλυσίδας, διαρρηγνύοντας και το χρηματοκιβώτιο των καταστημάτων.

Τα μέλη της οργάνωσης διέπρατταν τις ληστείες μεταξύ 5.00-7.00 το πρωί, κατά την ώρα που γινόταν ο ανεφοδιασμός των αποθηκών των καταστημάτων και ενώ αυτά ήταν κλειστά για το κοινό.

Τέλος όπως εξακριβώθηκε, οι δράστες είχαν καλή γνώση των χώρων των σουπερμάρκετ και τεχνικές γνώσεις για τη διάνοιξη των χρηματοκιβωτίων, ενώ διέθεταν και εσωτερική πληροφόρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης