Στην αστυνομική διεύθυνση δυτικής Αττικής μεταφέρθηκαν στις 12.30 το μεσημέρι οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί από την Αλεξανδρούπολη όπου βρίσκονταν από το πρωί του Σαββάτου, στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος στη γειτονική χώρα.

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί βρίσκονται στην Αθήνα και σύμφωνα με πληροφορίες θα απευθυνθούν στην αρμόδια υπηρεσία ασύλου, η οποία θα αποφασίσει για το αίτημά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μεταγωγή των πραξικοπηματιών ξεκίνησε στις 9.00 το πρωί, ωστόσο, οι συνήγοροι υπεράσπισής τους ενημερώθηκαν μερικές ώρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 12.30.

Ωστόσο, μέχρι και το απόγευμα δεν είχε γίνει γνωστή η τοποθεσία στην οποία θα οδηγούνταν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες, μετά την δίκη τους, οι συλληφθέντες -έξι πιλότοι και δύο μηχανικοί- μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο από την Αλεξανδρούπολη στην Καβάλα. Μετά από μια τυπική διαδικασία η απόφαση του δικαστηρίου για την κατηγορία της παράνομης εισόδου των αξιωματικών στη χώρα ήταν «ένοχοι», με το μονομελές πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης να τους επιβάλλει την ποινή κράτησης δύο μηνών με αναστολή, ενώ στην απολογία τους υποστήριξαν ότι δεν είχαν ενεργό ρόλο στο πραξικόπημα που έλαβε χώρα στην Τουρκία και ότι κινδύνεψε η ζωή τους.

Το δικαστήριο τους απάλλαξε από το αδίκημα της παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης