Στην Κεφαλονιά βρίσκεται από χθες το πρωί ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Μιχάλης Βλασταράκος, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο του ΔΣ και υπεύθυνο Νησιωτικής Πολιτικής Υγείας, Κωνσταντίνο Κουτσόπουλο, ύστερα από πρόσκληση της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας/Ιθάκης, Σοφίας Ζαφειράτου.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ επισκέφθηκε το πρωί το Δημαρχείο Κεφαλονιάς, μαζί με τον κ. Κουτσόπουλο, την κ. Ζαφειράτου και τον διοικητή του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς κ. Ζαφειρόπουλο, όπου κουβέντιασαν για τα θέματα Υγείας του νησιού με τον αντιδήμαρχο Υγείας, Βαγγέλη Κεκάτο, ο οποίος πρόσφερε συμβολικά στον κ. Βλασταράκο την τιμητική πλακέτα του δήμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Βλασταράκος αφού είδε και αυτός από πρώτο χέρι της κατάσταση που επικρατεί στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, πήγε στο Αργοστόλι, όπου μετείχε σε συνέλευση του συλλόγου ιατρών για το θέμα της μετακίνησης ενός ιατρού από την παθολογική κλινική του «Μαντζαβινάτειου» στο γενικό νοσοκομείο Κεφαλονιάς. Η είδηση αυτή έχει προκαλέσει την αντίδραση πολιτών αλλά και των υπόλοιπων παθολόγων του νοσοκομείου Ληξουρίου που απειλούν με παραίτηση αν μετακινηθεί ο συνάδελφός τους. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κάλεσε τους γιατρούς να «αφήσουν στην άκρη μικρότητες και εμμονές, υπηρετώντας πάνω απ’ όλα το γενικό συμφέρον».

«Το Νομαρχιακό Νοσοκομείο του Αργοστολίου πρέπει να ενδυναμωθεί. Δεν είναι δυνατό να μην παρέχει την ασφάλεια που πρέπει να την παρέχει σε όλους τους κατοίκους της Κεφαλονιάς» είπε επισημαίνοντας: «Η Παθολογική Κλινική είναι ο πυλώνας της ιατρικής και έχει εδώ μόνο έναν γιατρό ενώ στο άλλο νοσοκομείο στο Ληξούρι έχουμε τρεις παθολόγους».

Ο κ. Βλασταράκος αναφέρθηκε και στον ρόλο των ιατρών στην κοινωνία, λέγοντας: «Γίναμε γιατροί γιατί θέλαμε να υπηρετήσουμε τον άνθρωπο. Πρέπει σίγουρα η Πολιτεία κεντρικά να ενεργήσει και να ενδυναμώσει τα νοσοκομεία αλλά αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια άσχημη κατάσταση. Κι αυτό πρέπει να το ακούσουν όλοι οι συνάδελφοί μου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε νοσοκομεία αποψιλωμένα» είπε ο πρόεδρος του ΠΙΣ, αναφερόμενος στα προβλήματα που υπάρχουν σε όλη τη χώρα και επισήμανε: «Το 50% των μονίμων γιατρών λείπουν, οι ειδικευόμενοι γιατροί είναι στο 1/3 των θέσεων, τμήματα και βασικές δυνατότητες δεν υπάρχουν, οι λίστες ειδικευομένων είναι μηδενικές, 15.000 γιατροί τα τελευταία χρόνια έχουν μεταναστεύσει. Λείπουν από το σύστημα 5.000 μόνιμοι γιατροί, το ΕΣΥ γέρασε πια και θέλει ανανέωση με 5.000 γιατρούς και πάνω από 15.000 νοσηλευτές και υγειονομικό προσωπικό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης