Αθώους έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης τον δήμαρχο Τοπείρου Στέλιο Χατζηευαγγέλου καθώς και μια υπάλληλο του δήμου-ανταποκρίτρια του ΟΓΑ, στους οποίους είχε ασκηθεί δίωξη για παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος αντίστοιχα.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά από μηνυτήρια αναφορά του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Τοπείρου, Θωμά Μίχογλου, για υπόθεση που αφορούσε το 2008, όταν με έγγραφό του ο ΟΓΑ ζήτησε από τον δήμαρχο Τοπείρου να διευθετήσει πρόβλημα που ανέκυψε με συγκεκριμένη υπάλληλο, που εκτελούσε χρέη ανταποκρίτριας του ΟΓΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για εργαζόμενη της πρώην ΔΕΤΑ του δήμου, η οποία έπρεπε είτε να αντικατασταθεί τον Ιούνιο του 2008 είτε να μεταταχθεί σε υπηρεσία του δήμου, ώστε να γίνει υπάλληλος δημοσίου δικαίου, από ιδιωτικού που ήταν στη ΔΕΤΑ. Παρά τη δέσμευση του δημάρχου τότε για τη μετάταξη της υπαλλήλου, αυτό δεν συνέβη πριν από την 01 Ιανουαρίου του 2011, με αποτέλεσμα να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του για παράβαση καθήκοντος και κατά της υπαλλήλου για ηθική αυτουργία στην πράξη αυτή του κ. Χατζηευαγγέλου.

Κατηγορίες ωστόσο που δεν στοιχειοθετήθηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία, παρουσία πλήθος κόσμους που κατέκλεισε στην κυριολεξία την αίθουσα του δικαστηρίου παρακολουθώντας με ενδιαφέρον τις λεπτομέρειες τις επίμαχης υπόθεσης αλλά και την απόφαση του δικαστηρίου.

Πηγή:ThrakiToday

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης