Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή ζήτησε και έλαβε πριν από λίγο (10.45 το πρωί), από τον ανακριτή διαφθοράς ο Δημήτρης Παπαχρήστος αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann (KMW) την περίοδο 2000.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 
«Είναι απόλυτα διατεθειμένος και αποφασισμένος να βοηθήσει στο μέτρο που δεν θα βλάπτει τον εαυτό του την ανάκριση, το μόνο άσχημο είναι ότι έχει φοβερά προβλήματα υγείας και δεν ξέρουμε αν θα αντέξει» δήλωσε ο δικηγόρος του Δ. Παπαχρήσου, κ. Αλέκος Παπαντωνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 
Ο Δ. Παπαχρήστος συνελήφθη τη Δευτέρα, μετά την αναφορά του ονόματός του από τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα, στην απολογία του.

Η εμπλοκή του Παπαχρήστου αφορά στην προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH2000 και λοιπού περιφερειακού υλικού, για την οποία υπεγράφη στις 5/7/2001 επί θητείας Άκη Τσοχατζόπουλου στο ΥΕΘΑ η 017Α/2001 σύμβαση μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann έναντι τιμήματος ύψους 195.709.774 €. Για την υπόθεση αυτή ήδη είχαν ανοιχτεί τραπεζικοί λογαριασμοί και είχαν επιβεβαιωθεί οι μίζες πριν από την απολογία του Αντώνη Κάντα.

Διαβάστε επίσης:

Συλλήψεις για τις μίζες των εξοπλιστικών, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013, 12:22

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης