Οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) που δεν έχουν σωστά συμπληρωμένο τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), θα πρέπει να προσέλθουν έως τις 26/11/2012 στον ανταποκριτή του ΟΓΑ του τόπου κατοικίας τους, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Οργανισμού.

Για να εντοπίσουν αν τα στοιχεία αυτά λείπουν ή δεν είναι σωστά συμπληρωμένα, οι συνταξιούχοι και δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων, θα πρέπει να ελέγξουν στην επιστολή που τους έχει αποσταλεί από τον ΟΓΑ αν ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ τους είναι σωστά συμπληρωμένοι. Επίσης, η σύζυγος του δικαιούχου θα πρέπει να δηλώνει το δικό της ΑΜΚΑ και ΑΦΜ και όχι του συζύγου της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διοίκηση του ΟΓΑ επισημαίνει τέλος ότι για τους συνταξιούχους του Οργανισμού που δεν θα δηλώσουν τον σωστό ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, θα ανασταλεί από τον Ιανουάριο του 2013 και μετά, η καταβολή της σύνταξης ή του επιδόματος. Από την αρχή του επόμενου χρόνου θα ανασταλεί και η καταβολή της σύνταξης όσων συνταξιούχων δεν προσέλθουν για να απογραφούν.

Η καταγραφή φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων και δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου 2012. Η διοίκηση του ΟΓΑ έχει διευκρινίσει ότι δεν θα δοθεί παράταση λόγω δεσμευτικών ημερομηνιών τεχνικής ολοκλήρωσης της απογραφής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης