Τη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση για τη στήριξη του αγροτικού τομέα αναμένεται να ζητήσουν εκατοντάδες αγρότες από όλη την Κρήτη, οι οποίοι έφθασαν το πρωί με τα πλοία της γραμμής στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στην πλατεία Βάθη, έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το φορολογικό, το ασφαλιστικό, οι τιμές των αγροτικών προϊόντων και το κόστος παραγωγής βρίσκονται στο επίκεντρο των αιτημάτων του αγροτικού συλλαλητηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αγρότες από τα Χανιά έφθασαν στις 06.00 με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Galaxy» στην πύλη Ε-1, ενώ συνάδελφοί τους από το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και το Λασίθι αφίχθησαν με τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία «Knossoς Palace» και «Κρήτη II» στις 07.00 και 06.15 στις πύλες Ε-2 και Ε-3 αντίστοιχα. Σύμφωνα με τα στοιχεία των λιμεναρχείων, με το «Blue Star Galaxy» κατέφθασαν 160 αγρότες, με το «Κρήτη ΙΙ» 170 και με το «Knossos Palace» 750.

Οι αγρότες από το Ηράκλειο και το Λασίθι θα συναντηθούν με τους συναδέλφους τους από το Ρέθυμνο και τα Χανιά, και στις 07.30 θα μεταβούν με τον ηλεκτρικό από τον σταθμό του Πειραιά στην πλατεία Βάθη, για να πραγματοποιήσουν τη διαμαρτυρία τους.

Στην κινητοποίηση των αγροτών της Κρήτης συμμετέχουν και εκπρόσωποι Εργατικών Κέντρων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, δήμων και φορέων, οι οποίοι συμπαρίστανται στα αιτήματα του αγροτικού κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κινητοποίηση θα λάβουν μέρος και οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών, αλλά και αγρότες τόσο από την Πελοπόννησο όσο και από περιοχές της Μακεδονίας, που αναμένεται να φθάσουν στην Αθήνα με λεωφορεία και αυτοκίνητα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης